Ethereum a finalizat implementarea upgrade-ului The Merge și a început să funcționeze pe principiul proof of stake – Cronica de Tehnologie

1. Adobe cumpără startup-ul de software și design Figma cu $20 de miliarde. Din cauza valorii foarte mari a tranzacției, acțiunile Adobe au scăzut cu aproape 17%. Este cea mai mare achiziție făcută de Adobe și cea mai scumpă achiziție a unei companii private de software, totodată. (Bloomberg)

2. Ethereum a finalizat implementarea upgrade-ului The Merge și a început să funcționeze pe principiul proof of stake. În locul minării, se folosește acum un mecanism de validare a tranzacțiilor și blocurilor nou create. Ca urmare, consumul de energie al rețelei ar trebui scadă cu 99%. (Bloomberg)

3. YouTube a început să afișeze 10 reclame consecutive, care nu pot fi oprite, într-o singură pauză publicitară, se plâng numeroși utilizatori pe platformele sociale. O astfel de reclamă are 5-6 secunde, astfel că o pauză de publicitate poate dura până la un minut. YouTube a răspuns pe Twitter unui astfel de comentariu, spunând că noul format se numește „bumper ads” și apare la începutul clipurilor video. (Profit.ro)

4. Uber anunță că investighează un posibil hack și că a deconectat de la internet mai multe sisteme interne. Un hacker, care pretinde că are 18 ani și că securitatea Uber este slabă, a prezentat dovezi cu codul sursă, e-mail-urile și alte informații obținute în urma atacului. Experții în securitate spun că acesta a dobândit acces complet la rețeaua companiei, după ce a păcălit un angajat să-i dea datele de acces la contul de Slack. (Profit.ro)

5. Tesla a fost dată în judecată de un client din California, care susține că a fost înșelat în legătură cu tehnologia de condus autonom. Acesta spune că Elon Musk promite încă din 2016 un sistem complet de condus autonom, pentru care a plătit $5.000 în plus față de prețul normal, dar că această facilitate nu este disponibilă nici acum. (SCMP)

6. Samsung vrea să investească peste $5 miliarde în R&D până în 2030, cu scopul de a ajunge la emisii zero de carbon până în 2050. Producătorul coreean spune că va cerceta și va dezvolta tehnologii pentru reciclare, filtrarea gazelor cu efect de seră și captarea dioxidului de carbon generat în timpul producției de cipuri. (Reuters)

7. Șefii Meta, TikTok, YouTube și Twitter au fost audiați în Congresul Statelor Unite legat de securitate, intimitate și moderarea conținutului. Cu puține excepții, aceștia au evitat să ofere răspunsuri concrete. Twitter a spus că are 2.200 de oameni care se ocupă de „încredere și siguranță”. (TechCrunch)

8. La fel ca iPhone 14, Apple Watch Series 8 (de la $400) nu aduce prea multe îmbunătățiri față de generația anterioară, cu excepția detectării accidentelor, a senzorilor de temperatură și a sistemului de operare per ansamblu. În schimb, trebuie încărcat în fiecare zi. (The Verge)

9. TikTok este cea mai nouă platformă socială care copiază BeReal, după Snapchat și Instagram. Sub egida TikTok Now, care va avea o secțiune dedicată în cadrul aplicației, utilizatorii vor fi încurajați, prin notificări zilnice, să realizeze filmări de maxim 10 secunde sau fotografii simultane cu camera de pe spate și cea frontală a telefonului. (TechCrunch)

10. Versiunea web de Snapchat este acum disponibilă tuturor utilizatorilor, după ce a fost lansată în iulie doar pentru abonații Snapchat+. Totodată, Snapchat și-a lansat primele widget-uri pentru lock screen-ul din iOS 16, care permit crearea de shortcut-uri pentru conversații. (Engadget)

Ți-ar mai putea plăcea
PayPal confirmă că vrea să-și lanseze propriul stablecoin – Cronica de Tehnologie
Honda și Sony anunță crearea unui joint venture care va produce mașini electrice – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău