Cheltuielile cu salariile bugetarilor s-au dublat în ultimii 4 ani – Cronica dimineții

1. Cheltuielile cu salariile bugetarilor s-au dublat în ultimii 4 ani. În vara lui 2015, guvernul plătea 25,1 miliarde de lei pe salarii, iar la jumătatea acestui an execuţia bugetară arată o cheltuială, pe acelaşi capitol, de 50,9 miliarde lei. (Economica)

2. Premierul Viorica Dăncilă a declarat, după şedinţa Comitetului Executiv al PSD, că s-a decis continuarea guvernării cu ALDE, iar colegii au respins ca PRO România, partidul condus de Victor Ponta, să intre la guvernare. (News.ro)

3. Deficitul bugetar al Statelor Unite a crescut, la iulie, cu 27% comparativ cu iulie anul trecut. Minusul din bugetul SUA a ajuns la $866,8 miliarde, cu două luni înainte de închiderea anului fiscal. (CNBC)

4. DIICOT a anunțat că sunt în lucru 964 de dosare pentru trafic de persoane şi trafic de minori, respectiv 667 de dosare de pornografie infantilă. (News.ro)

5. Bursa din Argentina a scăzut ieri cu 48%. Este a doua cea mai mare scădere a unei burse, într-o singură zi, din ultimii 70 de ani. Moneda argentiniană s-a devalorizat cu 15% în raport cu dolarul american, după ce Opoziția populistă a câștigat alegerile desfășurate duminică. (Bloomberg)

6. Premierul britanic Boris Johnson vrea să mărească pedepsele pentru criminali și violatori. (Telegraph)

7. Cea mai mare creștere anuală a prețului pe metru pătrat, pentru apartamente, din toate marile orașe din țară, s-a înregistrat la Cluj-Napoca. În iulie, prețurile cerute au ajuns la 1.606 euro pe metru pătrat, în creștere cu 6,3% față de perioada similară a anului trecut. (Link)

8. Automattic, firma care deține WordPress, va cumpăra Tumblr, de la Verizon, pentru o sumă sub $10 milioane. Yahoo a plătit pe platforma $1,1 miliarde, în 2013. (Axios)

9. Numărul plângerilor împotriva companiilor care operează pariuri în Marea Britanie a crescut cu aproape 5000% în ultimii 5 ani. Anul trecut s-au înregistrat 8.266 plângeri. În 2013 au fost doar 169 de reclamații. (BBC)

10. Chase Bank și-a iertat toți clienții care-i datorau bani. Este vorba despre sumele datorate de clienții care aveau două carduri de credit. Banca din Canada, o filială a băncii americane JP Morgan, a decis să iasă de pe piața canadiană a cărților de credit, după 13 ani. (TheGuardian)

Fotografia dimineții – Protestatari în Hong Kong. James Pomfret/Reuters:

Ți-ar mai putea plăcea
Elevii revin la cursuri luni, după vacanţa de iarnă – Cronica dimineții
Peste 2,6 milioane de elevi și preșcolari, aproximativ 90%, vor merge de luni la școală și grădiniță – Cronica dimineții
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău