China are, de departe, cele mai multe brevete pentru tehnologii care pot înlocui bateriile pe litiu – Cronica de Tehnologie

1. Google taie mai multe facilități oferite până acum angajaților, pentru a reduce cheltuielile, de la abonamentele de fitness și frecvența înlocuirii laptopurilor, la capsatoare și alte accesorii de birou. Angajații care nu sunt programatori vor folosi pe viitor Chromebook-uri, în loc de MacBook-uri sau alte laptopuri mai scumpe. (News.ro)

2. Google anunță o serie de funcții de travel pentru motorul de căutare al companiei. De departe cea mai interesantă dintre acestea este eticheta „preț garantat”, care va fi afișată pentru călătoriile cu avionul despre care compania crede că nu vor avea un preț mai mic până la data zborului. Dacă, totuși, prețul scade, Google spune că va returna diferența. (News.ro)

3. China are, de departe, cele mai multe brevete pentru tehnologii care pot înlocui bateriile pe litiu. Într-un astfel de clasament, făcut pe ultimii 10 ani, China deține mai bine de jumătate din totalul brevetelor. Companiile chineze sunt așteptate să ia fața celor americane și japoneze și să înceapă anul acesta producția în masă a bateriilor cu sodiu. (Nikkei)

4. Parizienii au votat pentru interzicerea serviciilor de închiriat trotinete electrice din oraș. În favoarea blocării au fost numărate 89% dintre voturi, însă, prezența la vot a fost de doar 7,5%. Lime, Dott și Tier ar trebui să-și retragă flotele din Paris până la 1 septembrie, însă, referendumul este doar unul consultativ, astfel că decizia finală este a primarului. (Profit.ro)

5. 96% dintre copiii cu vârste cuprinse între 3 și 17 ani folosesc aplicații de video, arată un studiu făcut în Marea Britanie de Ofcom. Cei mici sunt expuși unor filmări scurte și dramatice, iar mai nou au început să urmărească și câte două filmări în paralel. Cei mai mari, care au între 16 și 24 de ani, se întrerup mai frecvent din urmărirea clipurilor video. (Ofcom)

6. În primul trimestru al anului, în startup-urile israeliene de tehnologie au fost investite $1.7 miliarde, acesta fiind cel mai slab nivel din Q3 2018. Dincolo de scăderea investițiilor la nivel global, investițiile în companiile din Israel sunt afectate și de instabilitatea locală și incertitudinea privind viitorul instituțiilor democratice ale țării. (Bloomberg)

7. După ce aplicația Pinduoduo a fost prinsă că folosește un malware pentru a spiona utilizatorii, multinaționala cu origini chineze care o deține a pus majoritatea angajaților să lucreze la Temu. Temu este versiunea internațională a Pinduoduo și a crescut vertiginos în ultima vreme în topul aplicațiilor de shopping din Statele Unite. (CNN)

8. Microsoft urmează să lanseze Surface Dock 3 în săptămânile care urmează. Din leak-urile de până acum, noua versiune pare să fie mai subțire, să aibă Thunderbolt 4 și să renunțe că conectorul proprietar în favoarea unuia pe USB-C. (Windows Central)

9. Western Digital anunță că un hacker a dobândit acces la rețeaua sa internă și a intrat în posesia unora dintre datele companiei. Încă nu se cunosc multe detalii despre incidentul care este încă investigat, dar mai multe servicii, printre care și My Cloud, au fost offline din cauza atacului. (Bleeping Computer)

10. Spotify închide aplicația Spotify Live (numită inițial Locker Room și, apoi, Greenroom), dobândită de compania suedeză în urma achiziționării Betty Labs în 2021. O parte dintre funcționalitățile de live audio ale acestei aplicații au fost integrate anterior în aplicația Spotify. (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Facebook a prezentat ochelarii inteligenți realizați împreună cu Ray-Ban – Cronica de Tehnologie
Veniturile dezvoltatorilor de aplicații au ajuns la peste $29 miliarde în Q3 2020 – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău