China este țara care testează cele mai multe mașini autonome din lume – Cronica de Tehnologie

1. China este țara care testează cele mai multe mașini autonome din lume. Cu susținerea guvernului, cel puțin 19 companii derulează teste pe străzile publice din peste 16 orașe ale țării. (NY Times)

2. Înțelegerea dintre Apple și OpenAI nu implică un schimb de bani, cel puțin deocamdată. OpenAI se mulțumește cu expunerea și potențialii clienți plătitori pe care ChatGPT îi poate atrage astfel, iar Apple, dincolo de funcțiile de AI pe care le oferă utilizatorilor, ar putea ajunge să oprească un procent din vânzările făcute aici de OpenAI. (Profit.ro)

3. OpenAI l-a cooptat în consiliul director pe generalul în retragere Paul Nakasone, care a condus NSA și Cyber Command. Acesta vine cu expertiză în securitatea cibernetică și securitatea națională. (Axios)

4. WhatsApp a extins la 32 limita de participanți la conferințele video. Aplicația mai aduce și alte îmbunătățiri pentru comunicarea video, precum evidențierea specială a persoanei care vorbește. (Profit.ro)

5. Pentru al treilea trimestru la rând, mai bine de jumătate din echipamentele pentru producerea cipurilor exportate de Japonia au mers către China. În ultimul trimestru, valoarea acestor exporturi către China a crescut cu 82%, la $3.32 miliarde, cea mai mare din 2007 până acum. (Nikkei)

6. Google se va baza din ce în ce mai mult pe structura Androidului pentru a dezvolta ChromeOS. Această schimbare va ajuta compania să lucreze o singură dată la funcțiile noi comune ale celor două platforme, inclusiv la cele de inteligență artificială. (9to5Google)

7. Un fost angajat Microsoft acuză compania că a ignorat vreme de mai mulți ani avertizările legate de vulnerabilitatea care a dus la hack-ul SolarWinds. Andrew Harris a plecat de la Microsoft tocmai din cauza atitudinii „profit înainte de securitate” și contrazice oficialii, care spuneau că Microsoft nu este responsabilă pentru hack-ul care a afectate numeroase companii și departamente guvernamentale.  (Pro Publica)

8. Google a lansat nu mai puțin de 50 de patch-uri de securitate pentru smartphone-urile Pixel. Compania avertizează că cel puțin una dintre vulnerabilitățile vizate este deja exploatată de hackeri. (Bleeping Computer)

9. Amazon și telecomului Vrio vor lansa împreună un serviciu de internet prin satelit în Argentina, Brazilia, Chile, Uruguay, Peru, Ecuador și Columbia. Acesta ar urma să fie disponibil prima oară în Argentina, la jumătatea anului viitor. (Reuters)

10. Samsung a lansat smartwatch-ul Galaxy Watch FE (de la $200). Watch FE este un model refăcut pe baza lui Watch4, cu excepția sticlei de safir plasate deasupra ecranului, care face ca acesta să câștige în rezistență. (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Amazon recunoaște că a oferit poliției acces la filmările realizate de camerele Ring fără mandat – Cronica de Tehnologie
NASA vrea să construiască un super telescop pentru a găsi exoplanete – Cronica de Tehnologie