China încearcă să reducă dependența de jocuri a copiilor și impune o limită de 90 de minute pe zi – Cronica de Tehnologie

1. Mașina autonomă Uber care a ucis un pieton în martie anul trecut nu era programată să recunoască și să reacționeze la pietonii care traversează prin locuri nepermise, se arată în raportul de peste 400 de pagini realizat de U.S. National Transportation Safety Board. Raportul este foarte critic la adresa inginerilor companiei, arătând cum o serie de decizii greșite și erori de design au stat la baza accidentului. (Bloomberg)

2. China încearcă să reducă dependența de jocuri a copiilor și impune o limită de 90 de minute pe zi pentru minori. În plus, sunt interzise jocurile între 10 seara și 8 dimineața. Guvernul a limitat și sumele de bani pe care cei mici le pot cheltui lunar pe microtranzacții: între $28 și $57 în funcție de vârstă. (NYTimes)

3. 35% din posesorii de iPhone din Statele Unite dețin și un smartwatch. În cazul celor care folosesc Android, procentul este de 16%. Studiul sugerează să posesorii de iPhone sunt cam de două ori mai dispuși să cumpere un ceas inteligent decât cei care au telefoane cu Android. (MacRumors)

4. Google înființează App Defense Alliance împreună cu ESET, Lookout și Zimperium. Cele trei firme de securitate vor ajuta Google să scaneze și să depisteze aplicațiile compromise înainte ca acestea să ajungă în Play Store și să fie descărcate de utilizatori. (Profit.ro)

5. Liderii Facebook au luat în calcul încă din 2012 să taie accesul dezvoltatorilor la datele personale ale utilizatorilor. Erau vizate acele companii care aveau potențialul de a deveni rivali ai Facebook, iar acțiunea ar fi trebuit mascată prin scoaterea în față a protejării intimității utilizatorilor. (Reuters)

6. California acuză Facebook că împiedică investigația privind cazul Cambridge Analytica. În 18 luni de investigații, Facebook nu a răspuns sau nu a acordat acces la documentele cerute în 25 de situații. Printre altele, Facebook nu a dat acces la email-urile lui Mark Zuckerberg, așa cum au cerut autoritățile. (Reuters)

7. Square a operat vânzări de Bitcoin în valoare de $148 milioane în Q3, cu 244% mai mult decât în urmă cu un an. Compania de plăți fondată de Jack Dorsey a înregistrat un profit de $2 milioane. (CoinDesk)

8. Uber va vinde reclamă în Uber Eats restaurantelor, cărora le promite comenzi mai multe printr-un plasament proeminent în cadrul aplicației. Eats a fost responsabil de aproape o treime ($316 milioane) din pierderea de $1 miliard înregistrată de Uber în ultimul trimestru. (TechCrunch)

9. YouTube lansează Shopping Ads, o reclamă de produs, cu poză, nume și preț, prin care utilizatorii sunt trimiși direct în pagina de achiziție a magazinului sau producătorului. Noua reclamă va fi afișată în primul ecran al paginii principale, în paginile de căutări și în celelalte secțiuni ale aplicației mobile. (Profit.ro)

10. Au apărut documente care descriu sistemul automatizat de recunoaștere facială al armatei Statelor Unite. Este vorba de o bază de date dezvoltată pe parcursul ultimilor 15 ani la nivel global, care include peste 7,4 milioane de persoane suspectate de diverse activități, inclusiv terorism. (OneZero/Medium).

Ți-ar mai putea plăcea
Homeland Security vrea ca și cetățenii americani să fie supuși scanării faciale la vamă – Cronica de Tehnologie
Conform producătorului chinez, Verizon încalcă 238 de brevete deținute de Huawei – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău