China le cere locuitorilor din Wuhan să-și raporteze zilnic temperatura corpului – Cronica dimineții

1. Ordonanța de Urgență privind privatizarea programelor naţionale de sănătate nu poate intra în vigoare deoarece Consiliul Legislativ a primit-o pe 5 februarie, dată la care guvernul a fost demis. Documentele au fost prezentate pe Facebook de Victor Ponta. (News.ro)

2. Liderul USR, Dan Barna, a declarat că parlamentarii formaţiunii nu vor vota învestirea Guvernului Orban 2, rămânând consecvenţi pe obiectivul principal, acela de a ajunge la alegeri anticipate. (News.ro)

3. În afara Chinei, cel mai mare număr de persoane infectate cu coronavirus nu se află în altă țară ci pe o navă de croazieră din Japonia: 61. (Quarz)

4. Începând de astăzi locuitorii din Wuhan, China, trebuie să raporteze zilnic autorităților temperatura corpului. Dacă au febră, vor fi internați în spital. Cei care nu vor raporta vor fi vizitați de poliție acasă. (Link)

Bonus: Aflată într-o vizită în Africa de Sud, Angela Merkel a denunţat ca un “act de neiertat” şi ”o zi rea pentru democraţie” alianţa locală fără precedent între Uniunea Creştin Democrată (CDU, conservatori) şi Alternativa pentru Germania (AfD, extremă dreapta). La nici 24 de ore după alegerea sa în funcţia de preşedinte-ministru al acestui land din fosta RDG, cu ajutorul extremei drepte, Thomas Kemmerich, un ales din cadrul Partidului Liberal (FDP) şi-a anunţat demisia şi intenţia de a provoca alegeri anticipate. (News.ro)

5. Pete Buttigieg a câștigat alegerile democraților din Iowa. Diferența dintre el și Bernie Sanders este foarte mică, 26,2% respectiv 26,1%. (CNN)

6. Uber a raportat pierderi de $8,5 miliarde pe 2019. CEO-ul Dara Khosrowshahi a anunțat că perioada de “creștere fără să se uite la costuri” a trecut. (CNN)

7. 30.5% dintre mașinile înmatriculate anul trecut în Europa au avut motoare diesel, în scădere de la cota de piață de aproape 36% înregistrată în 2018. 60% dintre mașinile înmatriculate anul trecut au avut motoare pe benzină. (Automarket)

Una din Cronica de Tehnologie: Poliția din New York înlocuiește agendele folosite de polițiști cu o aplicație de iPhone. Agendele făceau parte din dotările agenților în uniformă încă din anii 1800. (Profit.ro)

8. Tibi Uşeriu a terminat al doilea, după şapte zile de la start, cursa Yukon Arctic Ultra, desfăşurată în nordul Canadei, pe o distanţă de 483 de kilometri. Câştigător a fost elveţianul Fabian Imfeld, cu un avans de aproximativ şase ore faţă de Uşeriu. Cei doi sunt singurii care au reuşit să termine cursa. (News.ro)

9. Astronauta NASA Christina Koch s-a întors pe Pământ după 328 de zile petrecute la bordul Stației Spațiale Internaționale. Este cea mai lungă perioadă petrecută de o femeie în spațiu. (Time)

10. Pizza este cel mai căutat fel de mâncare în 45 din cele 51 de state americane, conform Google Maps. (CNBC)

Fotografia dimineții – Coperta ultimului număr New Yorker:

 

Ți-ar mai putea plăcea
Ministrul Sănătăţii a anunţat o testare a populaţiei la nivel naţional, după data de 1 iunie – Cronica dimineții
Numărul contractelor de muncă încetate de la declararea stării de urgență a înregistrat un nou maxim de 260.171 – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău