Milioane de echipamente Cisco sunt afectate de mai multe vulnerabilități grave – Cronica de Tehnologie

1. Milioane de echipamente Cisco pentru enterprise, inclusiv routere, switch-uri și camere web, sunt afectate de mai multe vulnerabilități grave care facilitează atacatorilor accesul în rețelele companiilor. Problemele au fost descoperite în Discovery Protocol, folosit de echipamentele Cisco pentru a se identifica și lega la rețelele private. (Wired)

2. Un tribunal olandez a decis oprirea imediată a sistemelor automatizate de supraveghere folosite pentru identificarea fraudelor. Hotărârea este motivată prin violarea drepturilor oamenilor. (The Guardian)

3. Google nu mai face publice veniturile pe care le obține din click-urile pe reclame, în condițiile în care indicatorul esențial pentru business-ul companiei a scăzut constant în ultimii ani. (ZDNet)

4. Poliția din New York înlocuiește agendele folosite de polițiști cu o aplicație de iPhone. Agendele făceau parte din dotările agenților în uniformă încă din anii 1800. (Profit.ro)

5. Instrumentele folosite de Google pentru reclamele online sunt în centrul unei investigații desfășurate de Departamentul de Justiție al Statelor Unite. În cadrul acesteia, au fost deja intervievați mai mulți publisheri, agenții de publicitate și rivali ai Google. (WSJ)

Bonus: iOS 13.4 beta include un API numit “CarKey”, care va permite deschiderea, închiderea și pornirea mașinilor. Facilitatea va putea fi folosită pe mașinile cu NFC. (9to5mac)

6. CIA vrea să angajeze mai multe companii pentru infrastructura proprie de cloud computing până în septembrie anul acesta. Contractele pot ajunge să se întindă pe 15 ani, cu o perioadă inițială de 5 ani și alte două prelungiri. Din 2013 până acum, furnizorul unic pentru CIA a fost Amazon. (Bloomberg)

7. La doi ani de la accidentul fatal din Arizona, Uber primește permisiunea de a testa vehicule autonome în California. Compania americană spune că încă nu are un plan pentru reluarea testelor. (TechCrunch)

8. iCloud.com are acum o versiune care merge și pe browser-ele mobile, inclusiv pe Android. 4 funcții sunt disponibile în această variantă: Photos, Notes, Reminders și Find iPhone. (News Landed)

9. Byte, succesorul lui Vine, a avut 1,3 milioane de download-uri în prima săptămână, dintre care 950.000 doar pe iOS. (TechCrunch)

10. Un specialist rus în securitate cibernetică a descoperit și făcut public un mecanism de tip backdoor care există în cipurile HiSilicon, ce se regăsesc în milioane de device-uri smart, inclusiv camere de securitate. HiSilicon este o companie deținută de Huawei. (ZDNet)

Ți-ar mai putea plăcea
Apple pregătește primul upgrade major pentru iPad Pro – Cronica de Tehnologie
Cronica de Tehnologie – Astăzi are loc evenimentul anului pentru Apple, “It’s show time”