China nu mai acceptă pc-uri și soft străin în instituțiile guvernamentale – Cronica de Tehnologie

1. Instituțiile guvernamentale chineze trebuie să înlocuiască în următorii 3 ani toate PC-urile și componentele software de origini străine cu produse chinezești. Este prima directivă publică cunoscută pe care China o dă în acest sens și are potențialul de a afecta numeroase companii americane, precum Microsoft, Dell și HP. Analiștii estimează că vor trebui înlocuite între 20 și 30 de milioane de echipamente. (AFR)

2. Samsung va folosi anul viitor în flagship-urile sale o cameră foto cu un senzor de 108 MP și 5X zoom optic. Galaxy S11 și urmașul lui Galaxy Fold vor fi primele smartphone-uri care vor dispune de noua cameră. (Bloomberg)

3. Magic Leap ar fi vândut în primele 6 luni de la lansarea căștii Magic Leap One doar 6.000 de exemplare din cele 100.000 cât este targetul fixat. Compania a concediat în ultima vreme mai multe zeci de angajați și nu-i mai are ca investitori pe Sundar Pichai (Alphabet/Google) și pe Paul Jacobs (Qualcomm). (The Verge)

4. Noile Mac Pro și Pro Display XDR vor putea fi comandate din 10 decembrie, anunță Apple. Mac Pro costă începând de la $5,999, iar prețurile pentru Pro Display XDR încep de la $4,999. (9to5mac)

5. Apple răspunde acuzațiilor conform cărora noile iPhone-uri trimit informații de localizare și când această opțiune este dezactivată. Compania americană nu neagă informația, ci explică faptul că localizarea ultra wideband funcționează așa cum a fost proiectată și nu reprezintă un motiv de îngrijorare. (TechCrunch)

6. Hackeri susținuți de Vietnam au accesat rețelele de calculatoare ale producătorilor auto BMW și Hyundai în căutarea unor secrete comerciale. BMW spune i-a monitorizat pe aceștia din primăvara anului, când s-au infiltrat în rețea. (BleepingComputer)

7. Aproape jumătate din piața de tehnologii pentru recunoașterea facială aparținea în 2018 companiilor chinezești. Acestea au concurență din ce în ce mai puternică din partea firmelor americane, japoneze și israeliene. (FT)

8. Peste jumătate de milion de podcast-uri sunt disponibile pe Spotify, platformă care se laudă cu o creștere a numărului de ascultători ai acestui tip de conținut de peste 50% de la începutul anului. (Profit.ro)

9. 50% din americanii care au participat la un studiu PwC spun că au de gând să se aboneze la un nou serviciu de video streaming. 25% vor să se dezaboneze de la serviciul pe care-l folosesc în prezent, în condițiile în care piața OTT are / va avea în curând noi jucători importanți, precum Disney+ și HBO Max. (Adweek)

10. Homeland Security cedează, deocamdată, în fața criticilor și renunță la ideea folosirii sistemelor de scanare facială la graniță și pe cetățenii americani. În prezent, scanarea facială este obligatorie doar pentru cetățenii străini. (TechCrunch)

Ți-ar mai putea plăcea
În martie, numărul de download-uri pentru aplicația Clubhouse a scăzut de peste 10 ori comparativ cu februarie – Cronica de Tehnologie
OpenAI a lansat aplicația oficială ChatGPT pentru iPhone – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău