China vrea să ajungă la 600.000 de stații 5G până la sfârșitul acestui an – Cronica de Tehnologie

1. Printr-o investiție de $1400 miliarde, China vrea să reducă dependența tehnologică de alte țări. Proiectul include ajungerea la 600.000 de stații 5G până la sfârșitul acestui an, ceea ce înseamnă triplarea numărului acestora. Spre comparație, la finalul anului trecut se estima că Statele Unite ar trebui să aibă 10.000 de stații 5G. (WSJ)

2. Zoom recunoaște că a blocat filmări cu evenimentele piața Tiananmen la cerea guvernului Chinez și promite că această cenzură va fi făcută doar pe teritoriul chinez. Compania Zoom Video Communications a fost înființată de Eric Yuan, cetățean american născut în China, care a venit în Statele Unite în 1997. (Bloomberg)

3. WarnerMedia va renunța la HBO Now și HBO Go, pentru a face loc noului serviciu de streaming, HBO Max. În Statele Unite, unde HBO Max a fost deja lansat, Now și Go vor mai funcționa doar până la 31 iulie, iar utilizatorii lor vor fi trecuți automat la noul serviciu. (Profit.ro)

4. Firma americană de capital privat TPG va investi $600 milioane în operatorul indian Reliance Jio Platforms, pentru o cotă de 0.93% din companie. TPG a mai investit, printre altele, în Uber, Spotify și Airbnb. (TechCrunch)

Promo: ELROND, o echipă formată la Sibiu, a reușit să construiască în mai puțin de 3 ani, cu o finanțare de $5,15 milioane, un blockchain de 1.000 de ori mai scalabil, care poate procesa peste 10.000 de tranzacții pe secundă – față de 5-7 Bitcoin sau 15 Ethereum. Compania va introduce o interfață care va simplifica folosirea tehnologiei blockchain, deschizând-o spre adopție la scară largă: „În curând tehnologia va fi la fel de simplu de folosit ca e-mailul sau browserul pentru internet”. Detalii despre ei aici

5. Cel mai bun algoritm pentru depistarea deepfake-urilor are o acuratețe de 65.18%, anunță Facebook, după ce a organizat o competiție în acest sens, la care au fost înscriși peste 35.000 de algoritmi. În acest moment, spun cei de la Facebook, deepfake-urile nu sunt o mare problema, însă compania lucrează cu gândul la viitor. (The Verge)

6. Supermarketul online britanic Ocado vrea să atragă peste £1 miliard prin împrumuturi și vânzări de acțiuni, pentru a capitaliza creșterea înregistrată ca urmare a pandemiei. Acțiunile companiei au crescut în 2020 cu peste 40%, iar capitalizarea de piață a acesteia este mai mare acum decât cea a Sainsbury, Morrison și Marks and Spencer la un loc. (FT)

7. Quibi va avea mai puțin de 2 milioane de abonați plătitori până la finalul acestui an, în ritmul actual de creștere (sub 20.000 de abonați noi în zilele primei săptămâni ale acestei luni). Ținta inițială era de 7,4 milioane până la finele anului. (WSJ)

8. Cele mai recente update-uri de Windows 10 fac nefuncționale imprimantele pe USB ale mai multor producători, printre care HP, Canon și Panasonic. Microsoft anunță că este la curent cu această problemă, pe care o va rezolva printr-un update viitor. (BleepingComputer)

9. AT&T vrea să vândă divizia de jocuri a Warner Bros. cu $4 miliarde. Take-Two Interactive, Electronic Arts și Activision Blizzard se numără printre cei care și-au exprimat interesul în achiziția companiei ce deține titluri precum Mortal Kombat și Harry Potter: Wizards Unite. (CNBC)

10. Moderatorii a 650 de forumuri Reddit, care spun că reprezintă peste 200 de milioane de utilizatori, au semnat o scrisoare deschisă prin care cer conducerii rețelei sociale să ia în serios rasismul și să se ocupe de forumurile și utilizatorii care încurajează la ură. (The Atlantic)

Ți-ar mai putea plăcea
App Store a facilitat anul trecut vânzări de $519 miliarde – Cronica de Tehnologie
În martie, numărul de download-uri pentru aplicația Clubhouse a scăzut de peste 10 ori comparativ cu februarie – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău