China vrea să înființeze o agenție guvernamentală care să centralizeze supravegherea și controlul datelor digitale – Cronica de Tehnologie

1. Agenția de Explorare Spațială a Japoniei a fost nevoită să anuleze lansarea unei rachete de ultimă generație, printr-o comandă de autodistrugere, la puțin timp după ridicarea de la sol. Racheta H3, înaltă de 63 de metri și dezvoltată de Mitsubishi Heavy Industries, trebuia să lanseze pe orbită satelitul DAICHI-3, care, printre altele, urma să testeze un sistem de detecție a lansărilor de rachete. (Bloomberg)

2. China vrea să înființeze o agenție guvernamentală care să centralizeze supravegherea și controlul datelor digitale. Aceasta va decide în legătură cu transferul în afara țării a datelor generate de operațiunile din China ale companiilor multinaționale. Decizia de înființare ar putea fi luată în luna mai. (WSJ)

3. Microsoft lansează în versiune de preview un AI Assistant pentru marketing, vânzări și suport tehnic. Dynamics 365 Copilot folosește tehnologia OpenAI și promite să ajute companiile cu răspunsuri contextuale pe chat și e-mail, rezumate pentru întâlniri de vânzări și generarea propunerilor de marketing. (Bloomberg)

4. Orașul Rotterdam a folosit un algoritm dezvoltat de Accenture pentru evaluarea riscului de fraudă în cazul persoanelor care beneficiază de ajutoare sociale. Algoritmul, care ia în calcul o serie întreagă de caracteristici personale, s-a dovedit a discrimina oamenii în funcție de gen și etnie. (Wired)

5. Amazon a câștigat anul trecut $38 de miliarde din reclame, mai mult decât orice companie tradițională de media și decât toate ziarele din întreaga lume la un loc. Tot spre comparație, Walmart a câștigat $2.7 miliarde din reclame anul trecut, iar New York Times $523 de milioane. (Benedict Evans)

6. iPhone SE 4 ar urma să folosească un ecran produs de chinezii de la BOE. Apple, în același timp, încearcă să-și reducă dependența de display-urile Samsung și vrea să-și dezvolte singură propriile ecrane. (The Verge)

7. Twitter a picat luni din cauza unei configurări greșite făcute de singurul inginer de fiabilitate care se ocupă de trecerea la API-uri plătite. „O mică schimbare de API are ramificații masive”, a scris Elon Musk în aceeași zi. (Platformer)

8. Clubhouse a pierdut în ultimul an în jur de 20 de angajați importanți, inclusiv dintre cei aduși de la Google și Meta. Platforma care era pe val la începutul pandemiei, dar și-a pierdut din avânt între timp, împlinește trei ani luna viitoare. (The Information)

9. Aplicația Outlook pentru Mac a devenit gratuită și poate fi folosită fără licență sau plata unui abonament Microsoft 365. Compania vrea să facă același lucru și în cazul versiunii de Windows, după ce va termina unificarea cu Windows Mail și împachetarea versiunii web într-o aplicație nativă. (Profit.ro)

10. WhatsApp a promis Comisiei Europene mai multă transparență în privința politicilor de intimitate introduse în 2021. Compania deținută de Meta spune că va explica mai clar politicile și impactul acestora, urmând să implementeze opțiuni clare de acceptare sau respingere. (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
YouTube a anuntat că a plătit peste $3 miliarde anul trecut industriei muzicale – Cronica de Tehnologie
Sony va începe să producă PlayStation VR2 în a doua parte a acestui an – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău