Ciucă: Partidul Naţional Liberal susţine familia tradiţională – Cronica serii

1. Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, a evidenţiat luni că Partidul Naţional Liberal susţine familia tradiţională. (Digi24)

2. Deputatul liberal Adrian Cozma propune printr-un proiect de lege depus astăzi revenirea la plafoanele de utilizare a numerarului pentru plăți/încasări, la 5.000 de lei, respectiv 10.000 de lei. (G4Media)

3. Prețul solicitat pe metru pătrat pentru apartamentele noi de vânzare a crescut cu 9% în luna octombrie, față de aceeași lună a anului anterior, în timp ce prețul apartamentelor vechi a crescut, în medie, cu 7%, conform datelor furnizate de platforma Storia. (Profit.ro)

4. Jumătate dintre cei chestionaţi în cadrul unui Sondaj de opinie naţional realizat de INSCOP declară că în mod sigur ar merge la vot la alegerile parlamentare, PSD fiind pe primul loc în intenţiile de vot, cu 28,7%, urmat în ordine de PNL şi AUR. Diferenţa PNL-AUR este 0,3%. (News.ro)

Din Cronica de Tehnologie: Oamenii de știință folosesc inteligența artificială pentru a încerca să descifreze semnificația sunetelor și expresiilor faciale ale animalelor. Printre altele, aceștia vor să „traducă” expresivitatea pisicilor, care folosesc expresii faciale mai numeroase și mai bogate în semnificații decât pot descifra oamenii. (The Guardian)

5. Şapte din cele 11 municipii din Republica Moldova, inclusiv Chișinău, în care duminică au avut loc alegeri locale şi-au desemnat primarii din primul tur, însă niciunul dintre câştigători nu este al Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), actualul partid de guvernământ. (Digi24)

6. Conducerea PSD a decis, luni dimineața, revenirea Gabrielei Firea în funcția de președinte al PSD București și de prim-vicepreședinte la nivel național, au declarat surse din partid. Potrivit acestora, decizia a fost luată în unanimitate. (G4Media)

7. Aliaţii occidentali ai Kievului încă nu au o idee clară despre cum vor să se încheie războiul din Ucraina, ceea ce reprezintă o „problemă serioasă”, care compromite şansele de victorie ale Ucrainei şi din cauza căreia coaliţia care sprijină Ucraina pierde miliarde de dolari, a declarat, într-un interviu telefonic cu EFE, fostul ministru al Apărării ucrainean, Andri Zagorodniuk. (Digi24)

8. Vasil Terziev, candidatul alianței reformiste Continuăm Schimbarea și Bulgaria Democratică (PP-DB), a câștigat duminică o cursă crucială pentru funcția de primar al capitalei Sofia, conform rezultatelor preliminare. Un alt candidat al aceleiași alianțe, Blagomir Kotsev, s-a impus la Varna, al treilea oraș al țării și cel mai important de pe coasta bulgară a Mării Negre. (Libertatea)

Stirea Hope: Inteligența artificială poate diagnostica tumorile cerebrale în 90 de minute sau chiar mai repede.

9. Ministrul german al Finanțelor, Christian Lindner a respins ideea că săptămâna de lucru de patru zile, la același salariu, va deveni regula în cea mai mare economie a Europei. (Profit.ro)

10. Schwarz Group, proprietarii lanțului de supermarketuri Lidl, se numără printre cei participă la o rundă de investiții de peste $500 de milioane în start-up-ul german de inteligență artificială Aleph Alpha. (FT)

Ți-ar mai putea plăcea
Comisia Europeană a avertizat România în cazul exploatărilor forestiere ilegale – Cronica serii
Ligia Deca este noul ministrul al Educației – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău