Aproape 37.000 de români din Diaspora au votat azi în secții – Cronica serii

1. Până la ora 18, aproape 43.000 de români din Diaspora au votat. Alți 25.189 votaseră deja prin corespondență. În Top 5 secții de vot se numără o secție din Chișinău, trei din Bruxelles și una din Limassol (Cipru). (News.ro)

2. Averile celor mai bogați oameni din lume au scăzut anul trecut pentru prima oară în ultimul deceniu, din cauza tulburărilor geopolitice și a instabilității piețelor de capital, potrivit unui raport realizat de banca elvețială UBS și de firma de consultanță PwC. (Profit.ro)

3. 55 de persoane, dintre care 35 de secretari de stat, au primit deciziile de eliberare din funcție astăzi, o dată cu publicarea lor în Monitorul Oficial. (Hotnews)

4. Primăria Sectorului 5, condusă de Daniel Florea, PSD, vrea să încheie un acord-cadru de până la 950 milioane lei, pe 4 ani, pentru întreținere, amenajare și modernizarea spațiilor publice, potrivit unui anunț publicat în sistemul electronic de achiziții publice. Mandatul primarului expiră anul viitor când vor avea alegeri locale. (Hotnews)

5. Banca Națională a României a redus de la 4,2% la 3,8% prognoza privind inflația la finele lunii decembrie 2019 și de la 3,4% la 3,1% prognoza pentru anul 2020, pe fondul scăderii prețului legumelor, petrolului și gazelor din ultima perioadă. (Profit.ro)

6. Cancelarul german Angela Merkel denunţă drept ”intempestiv” şi ”radical” diagnosticul de ”moarte cerebrală” pus NATO de către preşedintele francez Emmanuel Macron. Secretarul de Stat Mike Pompeo a reiterat exigenţa americană a unei ”împărţiri a poverii” financiare mai bune în ceea ce privește alianța militară. (News.ro)

Una din Cronica de Tehnologie: YouTube lansează un nou design pentru homepage, cu poze mai mari, titluri mai lungi și informații mai multe. Același design înseamnă și că mai puține clipuri vor intra în primul ecran, ceea ce a stârnit reacții adverse din partea unora din creatorii de conținut. (Profit.ro)

7. Industria de software din România se menţine în topul industriilor cheie pentru economia ţării, cu un volum de aproximativ 6,2 miliarde de euro în 2019, fiind totodată una din cele mai echilibrate industrii în ceea ce priveşte balanţa între capitalul străin şi cel românesc. (News.ro)

8. Miliardarul Michael Bloomberg, fost primar al New York-ului, ar putea intra în cursa electorală a Partidului Democrat pentru nominalizarea la președinția Statelor Unite, unde se va confrunta cu Donald Trump. Bloomberg a mai fost vehiculat ca un potențial candidat la începutul anului. (WSJ)

9. Datoria globală a atins nivelul record de 188.000 de miliarde de dolari, sau aproximativ 230% din PIB-ul mondial. (Profit.ro)

Una din Cronica de Divertisment: Într-un weekend lipsit de blockbustere, cea mai interesantă premieră la cinema este “Maria, Regina României”. Acțiunea se petrece în primăvara anului 1919, atunci când Regina Maria participă la Conferința de Pace de la Paris pentru a convinge liderii puternici ai lumii să recunoască oficial Marea Unire de la 1 decembrie 1918. (Trailer)

10. Elon Musk a anunțat că pick-up-ul Tesla va fi prezentat în 21 noiembrie la Los Angeles, cu aproape o jumătate de an întârziere. (Automarket)

Coperta ultimului număr Bloomberg BusinessWeek:

Ți-ar mai putea plăcea
Statele Unite au aprobat folosirea împotriva noului coronavirus a clorochinei, un tratament împotriva malariei – Cronica serii
Cronica serii – Statele Unite au redevenit cel mai mare producător de petrol din lume

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău