Facebook a lansat Tuned, o aplicație de comunicare pentru cupluri – Cronica de Tehnologie

1. WhatsApp introduce o nouă limitare pentru redirecționarea mesajelor, în contextul numeroaselor informații false despre COVID-19, care se propagă în prezent. Un mesaj la care s-a dat deja forward de 5 ori, nu mai poate fi trimis mai departe pe grupuri, ci doar utilizatorilor individuali. (The Guardian)

2. Facebook a lansat Tuned, o aplicație de comunicare pentru cupluri, care include unele dintre funcțiile normale ale aplicațiilor de chat, plus o serie de facilități originale, precum crearea unui jurnal de cuplu. Tuned este disponibilă doar pe iOS. (Profit.ro)

3. Facebook va încerca să elimine informațiile false, care leagă tehnologia 5G de COVID-19, însă nu ia nicio măsură, deocamdată, în ceea ce privește alte teorii lipsite de fundament științific legate de 5G. (The Guardian)

4. Netflix a adăugat o serie de noi funcții de control parental. Părinții pot acum să blocheze complet anumite titluri, să filtreze conținutul în funcție de rating-uri, să protejeze celelalte profiluri cu un cod, să acceseze lista de filme și seriale vizionate de cei mici și să dezactiveze funcția autoplay pentru aceștia. (Profit.ro)

5. Mozilla a lansat Firefox 75 și anunță că va merge pe programul normal de actualizare a browser-ului, în ciuda pandemiei COVID-19. Cea mai vizibilă noutate din Firefox 75 este bara de adrese, care se redimensionează acum în funcție de mărimea ecranului și afișează automat o listă cu cele mai frecvent vizitate site-uri când intră în focus. (VentureBeat)

6. GoDaddy a cumpărat business-ul de înregistrare a domeniilor deținut de Neustar, care avea în jur de 12 milioane de domenii. Acesta se va numi de acum GoDaddy Registry. (DNW)

7. Quibi a ajuns pe locul 3 în App Store după doar prima zi de când a fost lansat, înregistrând în total peste 300.000 de download-uri pe ambele platforme mobile importante. Pe Android, unde a fost mai puțin promovat, Quibi se află pe locul 29. (TechCrunch)

8. Prezența la cursurile online în Statele Unite este, în unele cazuri, sub 50%. Absența este mai mare în rândul elevilor care provin din familii cu venituri mai mici. (NY Times)

9. Pentru prima oară în peste 40 de ani, de când există sistemul internațional de acordare a brevetelor, Statele Unite au fost devansate anul trecut de China. Pentru al treilea an consecutiv, Huawei este compania care depune cele mai multe cereri de înregistrare a brevetelor. (Reuters)

10. Mark Zuckerberg a gonit membrii fondatori și a ținut intenționat Instagram pe loc din invidie, susține Sarah Frier, jurnalist Bloomberg, în cartea No Filter. (Bloomberg)

Ți-ar mai putea plăcea
Log4j este una dintre cele mai grave probleme de securitate văzuta vreodată – Cronica de Tehnologie
Uniunea Europeană a cerut oficial Facebook să nu mai trimită în Statele Unite datele utilizatorilor europeni – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău