CNN+ se va închide pe 30 aprilie, la o lună de la lansarea oficială – Cronica de Tehnologie

1. Uniunea Europeană este așteptată să prezinte vineri Digital Services Act, primul pachet legislativ care reglementează modul în care companiile de tehnologie trebuie să trateze siguranța online a europenilor. Printre altele, va fi interzisă targetarea reclamelor în funcție de religie sau preferințe sexuale. (FT)

2. Cel mai amplu studiu ADN al tumorilor de până acum a scos la iveală o mare cantitate de informații despre cauzele care stau la baza cancerului. După analizarea completă a secvențelor ADN a peste 12.000 de bolnavi de cancer, cercetătorii au putut identifica, printre altele, indicii despre sursa îmbolnăvirii – dacă aceasta a fost generată de factori de mediu sau își are originea în probleme interne ale organismului. (MedicalXpress)

3. CNN+ se va închide pe 30 aprilie, la o lună de la lansarea oficială. Deși existau peste 150.000 de abonați plătitori, emisiunile erau urmărite de mai puțin de 10.000 de persoane. Unele surse spun că au fost investiți în jur de $300 de milioane în serviciul de streaming. (News.ro)

4. Notificările pentru cookie-uri afișate de Google în Europa vor avea un nou design, începând cu Franța. După ani de presiuni din partea autorităților, Google va oferi un buton pentru respingerea printr-un singur click a tuturor cookie-urilor. (Bloomberg)

5. Piața de smartphone-uri din India a crescut cu doar 2% YoY, după ce în Q1 au fost livrate 38 de milioane de unități. Cea mai remarcabilă evoluție este scăderea cu 24% a Xiaomi, liderul pieței, care mai are doar 21% din piață, cu doar trei procente peste Samsung, care a pierdut 2% YoY. (Canalys)

6. Toți creatorii de conținut din SUA, Canada, UK, Australia și Noua Zeelanda pot acum să posteze podcasturi video pe Spotify. Upload-ul se face prin Anchor, instrument cumpărat în 2019 și testat vreme de mai bine de un an. (The Verge)

7. Andreessen Horowitz lansează un laborator academic ce va avea ca scop identificarea și rezolvarea problemelor fundamentale apărute în procesul de adoptare a criptomonedelor. Acesta va fi condus de Tim Roughgarden, un expert în teoria jocurilor, fost profesor la Stanford și Columbia. (The Block)

8. Amazon anunță Industrial Innovation Fund, un fond de investiții în valoare de $1 miliard. Acesta va fi folosit pentru finanțarea companiilor care dezvoltă tehnologii de logistică, satisfacere a clienților și legate de lanțul de aprovizionare. Primele nișe ce vor primi bani vor fi cele de wearables pentru siguranță și roboți care operează alături de oameni. (GeekWire)

9. Un material care generează electricitate în urma mișcării corpului uman a fost creat în Sri Lanka. Printr-o nouă tehnică scalabilă de manufacturare, materialele textile tradiționale sunt transformate în ceea ce experții numesc „textile generatoare de energie”. Una dintre numeroasele aplicații, căreia îi va fi acordată prioritate în dezvoltare, este reprezentată de hainele cu materiale smart, care pot monitoriza starea de sănătate. (TechXplore)

10. HBO și HBO Max au, împreună, 76,8 milioane de abonați. În ultimele trei luni au fost câștigați 3 milioane de abonați, iar față de aceeași perioadă a anului trecut cele două au în plus 12,8 milioane de abonați. 48,6 milioane de abonați sunt doar în SUA, 4,4 milioane fiind atrași în ultimul an. (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Microsoft revine pe piața telefoanelor mobile – Cronica de Tehnologie
ChatGPT poate inventa povești convingătoare, citând surse inexistente pentru a-și susține afirmațiile – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău