Google implementează un nou algoritm de învățare mecanică în motorul său de căutare – Cronica de Tehnologie

1. Președintele american Donald Trump i-ar fi cerut fostului secretar al Apărării, James Mattis, să excludă Amazon din contractul de $10 miliarde pentru furnizarea de servicii cloud Pentagonului. Contractul a fost acordat Microsoft. (Profit.ro)

2. Informații neoficiale legate de Windows 10X arată că noul sistem de operare Microsoft nu ar fi gândit doar pentru tablete pliabile, ci ar putea fi folosit și pe laptopuri. Acesta va avea o interfață diferită de Windows 10, în care locul meniului Start este luat de un launcher pentru aplicații. (MSPoweruser)

3. 1,5 milioane de colete sunt livrate zilnic în New York City, unde mașinile curierilor primesc peste 471.000 de amenzi pentru parcare ilegală pe an. (NY Times)

4. Google implementează un nou algoritm de învățare mecanică în motorul său de căutare, ce va îmbunătăți cu 10% rezultatele căutărilor în limba engleză, printr-o înțelegere mai bună a legăturilor dintre cuvinte. (Profit.ro)

5. Startup-ul i.am+, al lui Will.i.am, are probleme cu banii după amânarea unui deal cu un retailer din Dubai. Platforma pentru case inteligente Wink nu mai funcționează pe unele device-uri, angajații nu și-au primit salariile de mai multe săptămâni, iar plata taxelor întârzie. (The Verge)

6. Sony vrea să vândă serviciul PlayStation Vue, cu tot cu tehnologia din spatele acesteia și lista de aproximativ 500.000 de abonați. (The Information)

7. ARM va furniza în continuare designuri de chipset-uri celor de la Huawei, după ce a stabilit că arhitectura Armv8-A și următoarea versiune a acesteia nu sunt de origine americană. Originea americană a tehnologiei este condiția care stă la baza interdicțiilor impuse companiilor americane care au legături cu Huawei. (Engadget)

8. Droid-Life nu recomandă Pixel 4, noul smartphone al celor de la Google, într-un review mai direct și mai lipsit de diplomație decât cele ale site-urilor mari de tehnologie. Pixel 4, care este unul din puținele smartphone-uri cu Android care mai au rame negre groase în jurul ecranului, oferă o autonomie slabă și e considerat prea scump. (Droid-Life)

9. Pixelbook Go are o tastatură excelentă, oferind o autonomie și performanțe de asemenea bune. Trackpad-ul nu este la fel de bun, iar $649 este cam mult pentru un Pixelbook, care încă nu poate rivaliza cu un PC cu Windows. (Engadget)

10. Sundar Pichai a recunoscut în cadrul uneia din întâlnirile interne săptămânale că Google are un deficit de încredere în fața propriilor angajați. În aceeași întâlnire, angajații au criticat decizia companiei de a-l aduce pe Miles Taylor, un fost oficial al Department of Homeland Security, care a susținut ordinul privind interdicția de călătorie a actualei administrații. (Washington Post)

Ți-ar mai putea plăcea
Începe CES 2020 – Cronica de Tehnologie
IBM anunță că nu va mai dezvolta, nu va mai face cercetări și nici nu va mai vinde produse din sfera recunoașterii faciale – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău