Tesla a livrat 386.810 mașini electrice în primul trimestru al anului, în scădere cu 5% față de trimestrul anterior – Cronica de Tehnologie

1. Yahoo a cumpărat Artifact, aplicația de știri cu funcții de AI a fondatorilor Instagram. Compania americană nu preia echipa, ci doar tehnologia din spatele aplicației, iar cei doi fondatori vor fi „consilieri speciali” pentru Yahoo, fără a se alătura companiei. (The Verge)

2. Microsoft se face vinovată de o serie de erori care ar fi putut să fie evitate în cazul atacului cibernetic prin care hackerii chinezi au accesat e-mail-urile oficialilor guvernamentali americani – aceasta este concluzia raportului independent realizat de Cyber Safety Review Board. Gigantul american, care vinde soluții de securitate cibernetică, este acuzat, printre altele, de „practici de securitate cibernetică de calitate inferioară” și lipsă deliberată de transparență. (Washington Post)

3. Apple lansează Spatial Personas pentru casca Vision Pro în stadiu beta. Aceasta permite unui număr de până la cinci utilizatori să folosească împreună aplicațiile compatibile, fără a fi prezenți în același spațiu fizic. (Inverse)

4. În primul trimestru al anului, Tesla a livrat baterii care stochează un total de 4.053 megawați-oră de energie. Valoarea reprezintă un nou record și înseamnă o creștere cu 2% față de vârful anterior. În total, capacitatea de stocare livrată de companie a ajuns la 14,7 gigawați-oră. (Bloomberg)

5. Amazon a renunțat la Just Walk Out, tehnologia fără casier folosită în magazinele alimentare ale companiei. Aceasta avea mai multe probleme. Dincolo de costurile ridicate, nivelul de automatizare nu era așa de mare cum lăsa compania să se înțeleagă – în realitate, peste 1.000 de angajați urmăreau camerele video pentru a verifica coșurile cumpărături. (News.ro)

6. Peste 200 de muzicieni semnează o scrisoare de protest adresată dezvoltatorilor de tehnologii AI. Billie Eilish, Katy Perry, Smokey Robinson și restul acuză „inteligența artificială prădătoare”, care le fură vocile și încearcă să înlocuiască artiștii adevărați, încălcând-le drepturile și distrugând ecosistemul muzical. (Axios)

7. TikTok lansează în Europa fluxul STEM, compus din filmări legate de știință, tehnologie, inginerie și matematică. Acesta va fi activat automat minorilor, în vreme ce restul utilizatorilor vor trebui să-l activeze manual de la setările de conținut ale aplicației. (Profit.ro)

8. Microsoft testează un chatbot pentru Xbox, care face parte dintr-un efort mai larg al companiei de a-și dota consola de jocuri cu inteligență artificială. Acesta va fi util în scopuri de suport tehnic, având cunoștințele paginilor de suport ale consolei și putând inclusiv să soluționeze rambursările jocurilor. (Profit.ro)

9. Google testează o nouă funcție de securitate pentru Chrome, menită să prevină accesarea neautorizată a cookie-urilor. Numită Device Bound Session Credentials, aceasta va stoca cheile de criptare în cipul TPM, cel care a fost impus de Microsoft ca o condiție esențială pentru upgrade-ul la Windows 11. (PC Mag)

10. Tesla a livrat 386.810 mașini electrice în primul trimestru al anului, în scădere cu 5% față de trimestrul anterior. Chiar și așa, Tesla a devenit cel mai mare producător de automobile electrice, după ce rivalul chinez BYD a livrat numai 300.114 EV-uri, cu 42% mai puțin față de trimestrul anterior. (FT)

Ți-ar mai putea plăcea
O investigație FBI arată că agenția a beneficiat, fără să știe, de un spyware dezvoltat de NSO – Cronica de Tehnologie
Microsoft a lansat un preview al serviciului de streaming pentru jocuri xCloud – Cronica de Tehnologie
3 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău