O fetiță de 3 ani din Turcia a fost salvată după ce a stat 65 de ore sub dărâmături – Cronica Știrilor Pozitive

1. O fetiță de 3 ani din Izmir, Turcia, care a stat 65 de ore sub ruinele clădirii în care locuia, prăbușită în urma cutremurului de vineri, a fost salvată. (CNN)

2. Un studiu restrâns, realizat pe 100 de persoane, în Marea Britanie, arată că imunitatea celulară la noul coronavirus este prezentă și la 6 luni de la infectare, la persoanele care au fost asimptomatice sau au avut o formă ușoară a bolii. (Reuters)

3. Producătorul farmaceutic AstraZeneca a anunţat că autoritatea britanică de reglementare a sectorului sănătăţii a început evaluarea în regim de urgenţă a vaccinului său pentru Covid-19. (News.ro)

4. Vaccinul experimental al companiei CureVac împotriva COVID-19 a generat un răspuns imun la pacienții testați, a anunţat, luni, compania germană de biotehnologie, care se apropie astfel de debutul testării pe scară largă în acest an. (Link)

5. Israelul a demarat duminică testele pe oameni pentru vaccinul său împotriva COVID-19, care, dacă studiile vor avea succes, ar putea fi gata pentru utilizarea de către publicul larg până la finalul verii viitoare. (Profit.ro)

6. Un studiu realizat de Universitatea Harvard arată ca sistemele de ventilație din avioane elimină 99% din viruși, iar dacă masca este purtată corect riscul infectării este mai redus decât atunci când mergem la cumpărături. Studiul a fost finanțat de industria aeriană, producătorii de avioane și mai multe aeroporturi însă specialiștii au insistat că acest lucru nu a influențat rezultatele. (CNN)

7. Piața auto din România a continuat să crească în luna octombrie, chiar dacă și-a diminuat ritmul din septembrie, raportat la anul trecut. Creșterea față de lunile anterioare arată însă o tendință pozitivă a pieței, în acest moment. România a înmatriculat în luna octombrie 16.440 de autovehicule, cu 14,59% mai multe față de anul trecut. (Profit.ro)

8. Secțiunea 2 a Autostrăzii A 1 Sibiu – Pitești, segmentul Boița – Cornetu cu o lungime de circa 31 de kilometri urmează să fie scoasă la licitație. Tronsonul care va fi construit pe Valea Oltului are de-a lungul său nu mai puțin de 50 de lucrări de artă, aproape 16 km de tuneluri, viaducte, poduri și pasaje. (Hotnews)

9. Producția manufacturieră din China a accelerat, în octombrie, la cel mai înalt nivel din ultimii 10 ani. (Reuters)

10. Egiptul a reușit să planteze copaci în deșert folosind ape reziduale. Oaza Serapium Forest s-a dezvoltat pe 200 de hectare în deșert, în ciuda secetei care a lovit zona. (Link)

11. Rezervele valutare la Banca Națională a României (BNR) au crescut cu 3,7% la sfârșitul lunii octombrie, până la 33,795 miliarde euro, comparativ cu 32,588 miliarde euro la 30 septembrie, arătă datele publicate luni de banca centrală. (Profit.ro)

12. Candidaţii au căutat în octombrie noi oportunităţi profesionale într-un ritm mai accelerat cu 5% faţă de luna precedentă, iar comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, numărul total de aplicări a crescut cu 73% în octombrie 2020 în România. (Bursa)

13. Orașul antic Machu Picchu a fost redeschis duminică seară, cu o ceremonie specială, după opt luni de când aici nu au mai fost permise vizitele din cauza pandemiei. (Profit.ro)

14. Premierul Noii Zeelande, Jacinda Ardern, a numit prima femeie Maori, tribul nativ al insulei, ca ministru de Externe. Nanaia Mahuta a devenit, acum 4 ani, prima femeie din parlamentul țării care avea un tatuaj tradițional în bărbie. (CNN)

15. Compania aeriană low-cost Wizz Air a anunţat luni zece noi iniţiative de economisire a combustibilului ca parte a angajamentului său de a reduce emisiile de carbon cu 33% până în 2030. (News.ro)

16. „Baby Shark”, cântecul pentru copii înregistrat de compania sud-coreeană Pinkfong, a devenit cel mai urmărit videoclip pe YouTube din toate timpurile. Cu 7,04 miliarde de vizualizări, a depăşit „Despacito”, single-ul din 2017 cântat de Luis Fonsi şi Daddy Yankee. (News.ro)

Fotografia dimineții – Luna răsărind deasupra Manhattanului în noaptea de Halloween. Gary Hershorn/Corbis/Getty Images:

Ți-ar mai putea plăcea
România a înregistrat, miercuri, un record de vaccinări în decurs de 24 de ore, fiind administrate 94.354 de doze – Cronica Știrilor Pozitive
Secţia de Terapie Intensivă de la Spitalul Modular Elias 1, construit din donaţii la iniţiativa Asociaţiei ”Dăruieşte viaţă”, este funcţională începând de luni – Cronica Stirilor Pozitive
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău