Comisia Europeană aprobă achiziția Fitbit de către Google – Cronica de Tehnologie

1. Microsoft a fost afectată de atacul asupra administrației americane, realizat prin intermediul soluțiilor SolarWinds, recunoscând că a găsit în propriul sistem urme ale hack-ului, pe care le-a eliminat. Compania americană spune, însă, că nu există indicii care să arate că produsele sale ar fi fost compromise. (Business Insider)

2. Comisia Europeană aprobă achiziția Fitbit de către Google, însă, cu condiția respectării anumitor clauze privind gestionarea datelor. Google a acceptat să nu folosească datele Fitbit pentru targetare cu reclame și să le stocheze separat de restul datelor companiei. De asemenea, Google trebuie să ofere acces la Fitbit aplicațiilor terțe. Înțelegerea trebuie respectată 10 ani, cu posibilitatea prelungirii pe încă 10 ani în cazul clauzelor privind reclamele. (WSJ)

3. Și Administrația Națională a Securității Nucleare a căzut victimă atacului SolarWinds, de care sunt suspectați hackerii susținuți de guvernul rus. Oficialii spun că au fost descoperite dovezi ale unei ample operațiuni de spionaj în cadrul mai multor agenții federale, cea mai afectată părând a fi Comisia Federală de Reglementare Energetică. (Politico)

4. Experții în securitate sunt surprinși de amploarea și gradul de sofisticare al atacului SolarWinds, care a vizat administrația SUA, spunând că acesta a expus o vulnerabilitate critică în infrastructura digitală a țării. Specialiștii cred că acesta face parte dintr-o operațiune ce s-a derulat nevăzută de mai mulți ani. În jur de 18.000 de instituții și companii americane au fost compromise, din ce s-a descoperit până acum. (WSJ)

5. 38 de state americane dau Google în judecată pentru obstrucționarea concurenței pe zona de căutare online și impunerea forțată a propriilor instrumente de advertising companiilor. Este al doilea proces antitrust împotriva Google din ultima săptămână și al treilea din ultimul trimestru. (News.ro)

6. Discord primește o investiție de $100 de milioane, în urma unei runde organizate de Greenoaks Capital. Serviciul de comunicare specializat pe gaming a beneficiat până acum de investiții totale de $479.3 milioane și spune că are 140 de milioane de utilizatori lunari. (VentureBeat)

7. Twitter va relua procesul de verificare din 21 ianuarie, după ce l-a suspendat în 2017. În cadrul acestuia vor exista etichete speciale pentru conturile memoriale și boți. (Twitter)

8. 28 de noi extensii malițioase de Chrome și Edge au fost descoperite, extensii care descarcă malware, fură date personale sau redirecționează paginile vizitate de utilizatori pentru a servi reclame. Acestea au fost descărcate de peste 3 milioane de utilizatori. (ZDNet)

9. Coinbase a aplicat în mod confidențial pentru listarea la bursă, fără a oferi informații despre strategia de vânzare a acțiunilor. Nu se știe nici câți bani câștigă Coinbase, însă specialiștii estimează că este pe profit de trei ani. (Fortune)

10. Walmart și TikTok au pus bazele unui parteneriat prin care retailerul american vrea să vândă produse de fashion direct pe rețeaua socială, în cadrul unor stream-uri live de shopping. Evenimentul numit “Holiday Shop-Along Spectacular” se va desfășura astăzi, pe profilul Walmart, cu participarea a 10 influencerii. (TechCrunch)

Ți-ar mai putea plăcea
Facebook lansează Shops, o facilitate de comerț electronic – Cronica de Tehnologie
Toyota va lansa o nouă mașină electrică pe 17 martie – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău