Guvernul din India spune că are dreptul să intercepteze și să monitorizeze comunicațiile în baza unei legi vechi de 19 ani – Cronica de Tehnologie

1. A fost descoperită o vulnerabilitate de Android care permite aplicațiilor să acceseze camera foto fără permisiune. O aplicație poate face fotografii, poate filma, poate asculta și poate afla coordonatele utilizatorului din meta informațiile capturilor. (Profit.ro)

2. Parteneriatul cu Amazon le permite polițiștilor americani să păstreze oricât doresc și să trimită oricui filmările făcute de camera video a soneriei Ring. Ofițerii pot obține accesul la cele mai recente 12 ore filmate de soneriile Ring din zonele în care s-a petrecut o crimă. (Washington Post)

3. Google folosește AI-ul creat de DeepMind pentru a îmbunătăți recomandările de aplicații făcute de Play Store. (VentureBeat)

4. Guvernul din India spune că are dreptul să intercepteze, să decripteze și să monitorizeze comunicațiile digitale ale cetățenilor săi în baza unei legi din urmă cu 19 ani, care permite acest lucru pentru apărarea securității și integrității naționale. (TechCrunch)

5. Serviciul de crowdfunding Patreon vrea să se lanseze în Europa. Patreon are peste 4 milioane de membrii și a plătit creatorilor de conținut peste $1 miliard de la înființarea din 2013. (Variety)

6. Platforma de livrări DoorDash este dată în judecată din cauza sistemului de acordare a bacșișului, considerat de procuror înșelător. DoorDash spune că bacșișul lăsat de utilizatori este acordat celor care fac livrările pe lângă suma de bază, însă investigația ar arăta că, de fapt, bacșișul a fost integrat în suma de bază, fiind practic folosit de DoorDash, nu de angajați. (CNBC)

7. China plănuiește o misiune spațială similară celei realizate de sonda Voyager. Misiunea denumită IHP, Interstellar Heliosphere Probe, va fi compusă din două nave care vor trece pe lângă Neptun și vor ajunge să exploreze heliosfera. (Planetary.org)

8. Facebook lansează o aplicație de generare a meme-urilor. Numită Whale, aplicația permite adăugarea de text, emoji-uri, filtre și stickere peste imagini și share-uirea acestora. Pentru început, este disponibilă doar pe iOS și doar în Canada. (Profit.ro)

9. Cea mai nouă facilitate a lui Google Assistant este un flux de știri în format audio. Acesta conține cele mai importante știri, alese în funcție de interesele și localizarea utilizatorilor, și răspunde la comanda “play my news”. (Profit.ro)

10. Spotify lansează Your Daily Podcasts, o secțiune în care recomandă podcast-uri pe baza aceluiași algoritm pe care-l folosește pentru generarea listelor zilnice și săptămânale de melodii. (TechCrunch)

Ți-ar mai putea plăcea
Shopify a înregistrat o pierdere de $35,7 milioane în Q3 – Cronica de Tehnologie
Nvidia a cumpărat producătorul de chipset-uri Arm cu $40 miliarde – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău