Comisia Europeană avertizează România că deficitul bugetar va fi mai mare decât anul trecut, ceea ce ar putea face ca România să fie vulnerabilă – Cronica serii

1. Comisia Europeană avertizează România, în raportul Semestrul European, că deficitul bugetar a ratat anul trecut ținta stabilită de Guvern și cel mai probabil și în acest an va fi mult mai sus, ceea ce va afecta și deficitul de cont curent și îndatorarea externă și ar putea face ca România să fie vulnerabilă la schimbările de opinie ale investitorilor. Comisia mai avertizează că România este predispusă la efectele de contagiune din Germania și Italia, de a căror economie este foarte dependentă. (Economedia)

2. Comisia Europeană recomandă decidenţilor din România să se bazeze pe sfatul experţilor independenţi sau pe o formulă matematică, la fel ca în alte ţări din UE, când decid nivelul salariului minim. (Economica)

3. Un număr de 9.251 de firme au fost radiate la nivel național, în ianuarie 2024, cu 67,86% mai multe comparativ cu perioada similară din 2023, conform statisticilor Oficiului Național al Registrului Comerțului. (Profit.ro)

4. Transportul aerian de pasageri a crescut, în 2023, cu 17% comparativ cu anul anterior, ajungând la aproape 24,536 milioane pasageri de la 20,972 milioane pasageri, conform datelor centralizate de Institutul Național de Statistică. (Profit.ro)

5. Delegaţia din Timiş a votat în unanimitate împotriva alianţei electorale cu PSD la Consiliul Naţional Extraordinar al PNL. Toţi cei 21 de delegaţi ai judeţului Timiş au votat împotriva acestei alianţe pe care liberalii timişeni o consideră nefirească. (News.ro)

Din Cronica de Tehnologie:  Aproape jumătate dintre experții în inteligență artificială sunt din China, ca urmare a investițiilor făcute de această țară în educație. Spre comparație, Statele Unite au doar 18% dintre cercetătorii de top în inteligență artificială. (NY Times)

6. Deputatul Beniamin Todosiu şi-a anunţat demisia din grupul parlamentar al USR şi înscrierea în cel al PSD. (Digi24)

7. Consiliul de Securitate al Națiunilor Unite a cerut luni o încetare imediată a focului în războiul dintre Israel și Hamas și eliberarea imediată și necondiționată a tuturor ostaticilor. Rezoluția a trecut deoarece Statele Unite s-au abținut de la vot, în ciuda presiunilor Israelului. (News.ro)

8. Președintele Serbiei, Aleksandar Vucici, a declarat, în timpul unei ceremonii de comemorare a celor morți în timpul intervenției NATO din Serbia, în 1999, că țara sa nu se va alătura „niciodată” Alianței Nord-Atlantice. (Digi24)

9. Producția de petrol din SUA va ajunge, la finalul anului, la aproximativ 14 milioane de barili pe zi, un nivel record, consideră analiștii Macquarie Group. (Bloomberg)

10. Google susţine că cel mai recent model al său de inteligenţă artificială (AI) este capabil să obţină un punctaj de 91,1% la examenul de licenţă în medicină din SUA. (G4Media)

Bonus: Bazilica Sagrada Familia din Barcelona are o nouă dată de finalizare: 2026, la 144 de ani după ce a fost pusă prima piatră. (News.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica serii – Guvernul ar putea renunța la taxa auto
Cronica serii – A fost aprobat proiectul noii legi a pensiilor
Un comentariu
  • LevSt.
    mart. 25,2024 la 2024-03-25T21:06:20+02:000000002031202403

    „…vulnerabila…”___–___ este permanent vulnerabilizata de chiar iohan si bandele sale de mafioti, in mare, impartite in 2 partide „adversare”!!!, care -in fel si chip- devalizeaza bugetul dtarii:„BMW-urile politiei…Nu are cine sa le conduca…”__–__reala problema este ca NU au de ce sa conduca asa masini, extraordinar de scumpe, mai ales intr-o tara fara autostrazi, si care-situatie- ORICUM, urmaririle „CA_N FILME , NU mai sunt de actualitate, pentru ca sunt periculoase si pentru populatia generala cat si pentru politisti…Acestea sunt si trebuie inlocuite total cu DATUL IN PRIMIRE, prin statie, telefon, etc.(inclusiv cu foto sau video in timp absolut real), urmatorului echipaj din aval, care pot bloca drumul vitezomanului(infractorului) cu diverse mijloace fizice, si -fara retinere cu „grapa”( dispozitivul spike)…Problema in Romania -cu aceste masini- este de infatuare si megalomanie, cmbinata cu o schema de devalizare uriasa, pusa la cale chiar de banditul-sef, iohan, in cardasie cu un alt escroc sas, amandoi pusi pe capatuiala, prin devalizarea bugetului statului si prin acest mijloc…Daciile sunt LA FEL DE BUNE, si costa infinit mai putin , inclusiv intretinerea ulterioara, iar singura solutie in acest caz este VANZAREA in totalitate a acestor masini(prin licitatie, de la care trebuie exclusi toti angajatii de stat), iar sumele neacoperite, trebuie compensate prin trimiterea in judecata a lui iohan si cei care au fost implicati in schema, inclusiv prin vanzarea proprietatilor acestor banditi…Iar ca o paralela, Korea de Sud ( nici jumatate din Romania, ca suprafata, dar suprapopulata- peste 51 milioane locuitori), fara resurse naturale deosebite, a ajuns in ultimii 20-25 ani, puterea economica-IN LUME- nr. 13 /14 SI PENTRU ca ani la rand s-a fortat un slogan „Cumparati doar korean”( inclusiv tigari), si din cand in cand cate un presedinte(corupt) a fost asasinat sau aruncat in inchisoare)deci aceasta tara este una de nota 10 si pentru acest motiv, si-a produs tot cea a fost posibil acasa, si astfel au crescut economic, la modul uimitor, in schimb in Romania clasa conducatoare(( in niciun caz elita) este ahtiata doar dupa importuri, practic sunt primii care dispretuiesc si dezavueaza produsele romanest ( inclusiv alimentare)i, o dubla lovitura fiind astfel data , economieii tarii…Acest iohan, este exemplul cel mai negativ posibil, si el si ceilalti banditi din conducere merita -pe drept- pedeapsa capitala, desigur dupa un proces echitabil, in care au zero sanse sa castige…

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău