Senatori americani: China poate spiona americanii prin TikTok și, apoi, poate folosi datele colectate pentru a crea propagandă și dezinformare – Cronica de Tehnologie

1. Datele personale a milioane de alegători din Marea Britanie au fost accesate de China în urma unui atac cibernetic, susțin surse guvernamentale. Marea Britanie ar putea impune sancțiuni persoanelor despre care se crede că sunt implicate în acest atac, care nu este primul de acest gen. (The Guardian)

2. China a introdus noi directive pentru eliminarea procesoarelor americane AMD și Intel, precum și a sistemele de operare Windows, de pe calculatoarele guvernamentale. Agențiile guvernamentale și instituțiile de partid de deasupra nivelului localității trebuie să adopte criterii pe baza cărora să fie adoptate alternative „sigure și fiabile”. (Profit.ro)

3. Aproape jumătate dintre experții în inteligență artificială sunt din China, ca urmare a investițiilor făcute de această țară în educație. Spre comparație, Statele Unite au doar 18% dintre cercetătorii de top în inteligență artificială. (NY Times)

4. Telegram a fost temporar blocat în Spania, începând de luni. Înalta Curte a luat această decizie după ce mai multe companii media s-au plâns că platforma permite utilizatorilor să le publice conținutul fără acord. (News.ro)

5. Google a început să testeze afișarea prezentărilor făcute cu ajutorul AI-ului în paginile de căutare și în cazul utilizatorilor care nu au optat pentru asta. Mutarea pare și indice faptul că Google se apropie de implementarea funcțiilor de AI pentru toți utilizatorii motorului de căutare. (SEL)

6. Apple ar fi renunțat la dezvoltarea ecranelor microLED și, în consecință, ar fi eliminat și câteva zeci de posturi de ingineri legate de acest proiect. Eforturile au fost anulate cam în același timp cu renunțarea la dezvoltarea tehnologiilor pentru mașini autonome și ar fi creat ecrane de calitate superioară pentru dispozitivele companiei, începând cu Apple Watch. (Bloomberg)

7. China poate spiona americanii prin TikTok și, apoi, poate folosi datele colectate pentru a crea propagandă și dezinformare, susțin senatorii care au primit o informare clasificată pe acest subiect. Unul dintre legiuitorii americani a spus că TikTok poate spiona utilizatorii prin intermediul microfoanelor de la dispozitivele acestora și poate, de asemenea, să urmărească activitatea realizată în alte aplicații. (Axios)

8. Apple s-ar afla în negocieri cu Baidu pentru a folosi AI-ul companiei pe iPhone-urile vândute în China. Aici, toate instrumentele de AI trec printr-un proces de verificare înainte de a fi aprobate și, până acum, au fost aprobate doar soluții ale companiilor locale. (Profit.ro)

9. 20 de țări din Uniunea Europeană, printre care și România, au semnat un acord care recunoaște importanța tehnologiei cuantice în consolidarea competitivității științifice și industriale a Europei. Quantum Pact își propune să extindă colaborarea pentru a accelera cercetarea, dezvoltarea și inovarea în zonă, creând locuri de muncă și implementând tehnologia cuantică în economia generală. (SiliconRepublic)

10. În luna februarie, X a avut 174 de milioane de utilizatori la nivel global, cu 15% mai puțin decât acum un an. Nici în Statele Unite platforma nu stă mai bine, unde are cu 23% mai puțini utilizatori decât înainte de a fi cumpărată de Elon Musk. (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Bill Gates: Modelul lingvistic GPT, dezvoltat de OpenAI, reprezintă cel mai important avans tehnologic din 1980 până acum – Cronica de Tehnologie
Google a fost obligat să șteargă datele colectate în modul Incognito al browser-ului Chrome – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău