Comisia Europeană e nemulțumită că România nu monitorizează poluarea aerului – Cronica dimineții

1. Comisia Europeană (CE) a anunţat că a decis să trimită o scrisoare suplimentară privind punerea în întârziere (infringement) a României faţă de anumite aspecte care vizează protecţia mediului. CE solicită autorităţilor să abordeze eşecul sistemic în ceea ce priveşte monitorizarea poluării aerului. (News.ro)

2. Ministerul Transporturilor susține că circulația rutieră pe loturile 3 și 4 ale autostrăzii Lugoj-Deva va fi inaugurată în cel mult două săptămâni. (Economica)

3. Apple a anunțat oficial că va cumpăra divizia de modemuri pentru smartphone-uri, de la Intel, pentru $1 miliard. (TheVerge)

4. Acțiunile Alphabet/Google au crescut cu 7% după anunțarea rezultatelor pe trimestrul 2. Compania a generat venituri de aproape $39 de miliarde, 19% creștere față de Q2 2018, și un profit de aproape $10 miliarde, în creștere de la $3,2 miliarde. (Link)

5. Amazon a anunțat venituri de $63,4 miliarde pe trimestul doi, cu 20% mai mult decât a avut anul trecut, în perioada similară. Profitul a crescut doar cu $100 milioane, până la $2,6 miliarde. (Link)

6. Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, i-a transmis noului premier britanic, Boris Johnson, că acordul Brexitului negociat de Theresa May este cea mai bună şi singura variantă. (News.ro)

7. Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a semnat contractul de realizare a sălii multifuncționale Arena Polivalentă. Sala va avea o capacitate de 20.000 de locuri, urmând să fie cea mai mare sală de acest gen din România. (Profit.ro)

8. O echipă de ingineri biomedici a creat o mână robotică – numită LUKE Arm, după personajul Luke Skywalker, din Star Wars – care îl ajută pe cel care o folosește să simtă obiectele. (Gizmodo)

9. Un inventator francez a parcurs jumătate din Canalul Mânecii pe un flyboard, deasupra apei. El a ratat aterizarea pe vasul unde trebuia să realimenteze, căzând în apă, ratând astfel încercarea de a trece pe deasupra apei din Franța în Anglia. (BBC)

10. Un tribunal din Bulgaria a recunoscut oficial căsătoria dintre două persoane de acelaşi sex care s-au căsătorit în Franţa. Este primul caz în care un mariaj gay a fost recunoscut în Bulgaria. (News.ro)

Fotografia dimineții – Romfilatelia introduce în circulație emisiunea de mărci poștale ”Simona Halep, Ambasadorul Tenisului Românesc”:

Ți-ar mai putea plăcea
Expert: România se află în prezent la cel mai mare nivel de consum de droguri din istorie – Cronica dimineții
Cronica dimineții – Tudorel Toader consideră că abuzul în serviciu trebuie redefinit

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău