Cronica dimineții – Președintele Trump a fost întrebat în direct dacă lucrează pentru Rusia

1. Scurte: Președintele Trump a fost întrebat, în direct, la FoxNews, dacă lucrează pentru Rusia, a început Australian Open și Sorana Cîrstea a fost eliminată în turul 1, a fost găsită cutia neagră care a înregistrat vocile din cabina avionului prăbușit în Octombrie, în Indonezia, astăzi reîncepe școală, Houston este al doilea aeroport care își închide un terminal din cauza lipsei angajaților care asigură serviciile de securitate, iar guvernul american va intra în ziua 24 de închidere parțială.

2. Uniunea Europeană se pregătește să amâne ieșirea Marii Britanii până în Iulie, prelungind termenul care expiră la 29 Martie. Mâine Parlamentul britanic va vota acordul cabinetului May pentru Brexit, estimările fiind că acesta va fi respins. (TheGuardian)

3. Partidul de extremă dreaptă, Alternativă pentru Germania, a decis să susțină o campanie de ieșire a Germaniei din Uniunea Europeană dacă blocul comunitar nu acceptă să se reformeze. Este pentru prima oară când un partid german are o astfel de inițiativă. (TheGuardian)

4. Președintele Trump a avertizat Turcia să nu atace forțele kurde din Siria după retragerea trupelor americane, amenințând că-i va “devasta” cu sancțiuni economice. (Bloomberg)

5. Investițiile directe chineze în Europa și America de Nord au scăzut anul trecut cu 73%. (CNBC)

6. Donald Trump l-a atacat pe Jeff Bezos, numindu-l Jeff Bozo, declarând că spera ca Washington Post, deținut de CEO-ul Amazon, să fie preluat în curând de cineva mai bun și mai responsabil. Atacul vine după ce WaPo a scris despre lipsa transcrierilor de la discuțiile dintre Trump și Putin, precum și că președintele Trump i-a luat notițele translatorului după cel puțin una din întâlniri. (Link)

7. China a anunțat că balanța comercială a avut anul trecut un surplus de $351,76 miliarde, cel mai redus nivel din 2013 , deși exporturile au atins un nivel record, in ciuda tarifelor suplimentare impuse de SUA. (CNBC)

8. HBO a anunțat că ultimul sezon din Games of Thrones va începe în 14 Aprilie. (ArsTechnica)

9. O fotografie cu un ou a devenit cea mai populară de pe Instagram, cu aproape 21 milioane de like-uri la momentul în care am scris acest material. (Link)

10. Știrea pozitivă din 2018: Americanii reîncep să aibă încredere în presă, 2018 fiind al doilea an consecutiv în care procentul crește. (Link)

Fotografia diminetii – cea mai populara foto pe Instagram:

Cronica diminetii este monetizata prin 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
Preşedintele ANAF: Veniturile statului au fost supraestimate – Cronica dimineții
Gabriela Firea: PSD a „reuşit să impună” în coaliţie demararea negocierilor la Bruxelles privind procentul din PIB alocat pensiilor – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău