Comisia Europeană vrea interzicerea tranzacțiilor anonime cu Bitcoin și alte criptomonede în Uniunea Europeană – Cronica de Business

1. Toți cei trei indici ai bursei americane au revenit pe creștere, în sesiunea de ieri, după scăderea înregistrată luni. Dow Jones Industrial a câștigat 549.95 puncte, 1.6%, după scăderea de 725 puncte din prima zi a săptămânii. (CNBC)

2. Comisia Europeană vrea interzicerea tranzacțiilor anonime cu Bitcoin și alte criptomonede în Uniunea Europeană, parte a unui pachet mai larg de reforme în domeniul combaterii spălării banilor și a finanțării terorismului. (Profit.ro)

3. Comisia Europeană a lansat două noi alianțe industriale: Alianța pentru tehnologiile procesoarelor și ale semiconductorilor și Alianța europeană pentru date industriale, Edge și Cloud. Aceste alianțe sunt deschise pentru participarea tuturor entităților publice și private cu un reprezentant legal în Uniune și cu activități relevante. Potrivit executivului european, UE ar urma să producă până la 20% din cipuri la nivel global, până în 2030. (Digi24)

4. Industria de media şi divertisment din România ar urma să crească în acest an cu 8,09%, comparativ cu 2020, la o valoare de 2,62 miliarde euro, peste nivelul pre-pandemie (2,53 miliarde euro în 2019), conform celei de-a 22-a ediţii a raportului PwC Global Entertainment & Media Outlook 2021-2025. (News.ro)

5. Pavăl Holding, grupul fraților Dragoș și Adrian Pavăl, a majorat din nou capitalul social al retailerului Dedeman, cel mai mare retailer local de bricolaj și cel mai mare business dezvoltat de antreprenori români, acum cu aproape 260 milioane lei, prin aport în numerar, și prin emisiunea a 25,9 milioane părți sociale noi. Urmare a acestei noi operațiuni, capitalul companiei a urcat la 2,47 miliarde de lei. (Profit.ro)

6. Netflix a raportat venituri de $7,34 miliarde pe trimestrul doi. Numărul de abonați noi adăugați în acest trimestru a fost de 1,54 milioane, peste așteptările analiștilor, de 1,19 milioane. (CNBC)

7. Revolut, recent evaluat la $33 miliarde, va lansa un serviciu de rezervări turistice. Clienții care vor cumpăra servicii turistice prin Revolut vor primi până la 10% cashback. (Reuters)

8. Constructorul german de automobile Volkswagen Group a anunțat că ofensiva sa de modele electrice a condus la cifre mai mult decât duble în privința vânzărilor, cu peste 170.000 de unități livrate în primele șase luni ale anului. (Profit.ro)

9. Exporturile Japoniei au crescut luna trecută datorită cererii crescute de automobile de pe piața americană și a cererii de chip-uri din China. (Reuters)

10. Crypto exchange-ul FTX a ridicat o rundă de finanțare la o evaluare de $18 miliarde. FTX a strâns $900 de milioane de la investitori precum SoftBank Group Corp. Sequoia Capital sau Third Point. (WSJ)

Ți-ar mai putea plăcea
Romgaz va depune o ofertă pentru preluarea participației deținută de ExxonMobil in Marea Neagră – Cronica de Business
Industria aeriană, pierderi de $77 miliarde în semestrul doi – Cronica de Business
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău