Toyota vrea un „oraș al viitorului” în Japonia – Cronica de Business

1. Producătorul bulgar de încălțăminte pentru copii Kolev & Kolev pregătește intrarea în România și țintește să ajungă, în trei ani, la aproximativ 10 magazine pe piața românească. Pentru a finanța extinderea, compania din țara vecină are în plan o ofertă publică inițială (IPO) prin care speră să atragă 2 milioane de leva (€1 milion). (Profit.ro)

2. La sfârşitul lui decembrie 2019, suma medie solicitată pentru apartamentele disponibile spre vânzare la nivel naţional (atât vechi, cât şi noi) a ajuns la 1.341 de euro pe metru pătrat util. (News.ro)

3. Producția auto germană a atins anul trecut cel mai mic nivel din ultimii 23 de ani, iar acest lucru se întâmplă din cauza mai multor motive precum conflictele comerciale globale, cheltuielile mari cu electrificarea, dar și a cererii în scădere la nivel mondial. Producția a fost la nivelul din 1996, adică 4,7 milioane de mașini, anii de maxim fiind 2011, cu 5,9 milioane și 2007, cu 5,7 milioane. (Hotnews)

4. Toyota are în plan construcția unui „oraș al viitorului” în Japonia. Proiectul va include locuințe, roboți și mașini autonome. (CNBC)

5. Companiile de tehnologie israeliene au atras finanțări în valoare de $8,3 miliarde în 2019, cu 30% mai mult față de anul anterior. (Reuters)

Bonus:

6. Profitul operațional al gigantului Samsung a scăzut cu 34% în al patrulea trimestru al anului trecut. Analiștii așteaptă o îmbunătățire a pieței de microcipuri la nivel global, mai ales pe fondul introducerii tehnologiei 5G, trend care va afecta pozitiv și compania. (Financial Times)

7. Cele mai profitabile investiţii din 2019 din rândul marilor companii de la Bursă: Nuclearelectrica (90% randament), Petrom (59%), BRD (53%). (ZF)

Ți-ar mai putea plăcea
Raport: Europa va avea nevoie, până în 2035, de 65 de milioane de stații de încărcare pentru alimentarea mașinilor electrice – Cronica de Business
Indicele S&P 500 a intrat in bear market – Cronica de Business
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău