Comisionul perceput de Amazon de la terții vânzători a trecut pentru prima oară anul trecut de 50% – Cronica de Tehnologie

1. Cercetătorii de la Google spun că pot prezice ploaia cu 12 ore în avans, cu ajutorul învățării profunde. Noul model este mai precis în predicțiile pe care le face decât cele mai avansate simulări fizice realizate pe supercomputere. Acesta se bazează pe o rețea neuronală și poate rula pe un laptop obișnuit. (Nature)

2. Amazon va continua să-și crească numărul de magazine alimentare fizice, în ciuda problemelor întâmpinate în pandemie, spune chiar șeful companiei, Andy Jassy.  De când a cumpărat Whole Foods cu $13.7 miliarde, veniturile generate de magazinele fizice au crescut doar cu 10% și reprezintă numai 3,4% din veniturile totale ale companiei. (FT)

3. Comisionul perceput de Amazon de la terții vânzători a trecut pentru prima oară anul trecut de 50%. În urmă cu 6 ani, comisionul oprit de Amazon era de 35%, însă, a crescut de atunci în fiecare an și a ajuns în 2022 la 51,8%. Aproape două milioane de mici comercianți activează în prezent pe Amazon. (Bloomberg)

4. În SUA există 11 brokeri de date care vând informații despre sănătatea mentală a utilizatorilor, în lipsa unei legi care să prevină acest lucru. Brokerii vând baze de date cu utilizatori care suferă de diverse afecțiuni, de la depresie și anxietate, la tulburare bipolară și stres post-traumatic, obținute cel mai probabil de la dezvoltatorii de aplicații. (Washington Post)

5. TikTok ia în calcul lansarea unui paywall, pe care creatorii de conținut să-l poată folosi pentru a cere de la $1 pentru acces la anumite filmări. Totodată, compania lucrează la o nouă versiune a fondului pentru creatorii de conținut, care să plătească sume mai mari unui număr mai mic de creatori și să încurajeze realizarea unor filmări mai lungi. (Profit.ro)

6. Viitorul ochelarilor HoloLens este pus sub semnul întrebării de concedierile masive făcute de Microsoft. Alături de Surface și Xbox, echipa care se ocupă de căștile HoloLens este una dintre cele mai afectate de disponibilizarea în total a 10.000 de angajați. (Bloomberg)

7. Investițiile străine în startup-urile indiene de tehnologie au scăzut anul trecut cu 40% YoY, oprindu-se la $25.7 miliarde. Unii dintre cei mai mari investitori, precum Tiger Global, SoftBank și Sequoia Capital, și-au redus investițiile aici chiar la mai puțin de jumătate. (FT)

8. Cloudflare anunță blocarea celui mai masiv atac DDoS din toate timpurile. Cu peste 71 de milioane de cereri pe secundă, acesta este cu 35% mai mare decât atacul care deținea până acum recordul. Compania a blocat 12 atacuri masive doar weekend-ul trecut, lansate de mai bine de 30.000 de IP-uri. (Bleeping Computer)

9. Apple a lansat noi update-uri de sistem pentru iOS, iPadOS și macOS Ventura, care repară, printre altele, o nouă vulnerabilitate deja exploatată de hackeri. Ca și alte vulnerabilități dinaintea ei, aceasta exista în WebKit și putea duce la executarea arbitrară de cod când era accesată o pagină web special creată în acest sens. (MacRumors)

10. Uber a semnat acorduri de găzduire cloud pe șapte ani cu Google și Oracle. Uber, care găzduiește în prezent peste 95% din date pe propriile servere, speră să-și reducă cheltuielile trecând de la operarea propriilor centre de date la externalizarea stocării cloud. (WSJ)

Ți-ar mai putea plăcea
Apple lucrează la mai multe noi versiuni de Watch – Cronica de Tehnologie
Mai multe departamente de poliție din California și Georgia urmăresc vehicule și oameni cu drone autonome – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău