Compania chineză de ride sharing, Didi Chuxing, va intra în Europa din prima jumătate a acestui an – Cronica de Tehnologie

1. Amazon Echo Show 10 primește nota 7,5/10, fiind apreciat, în primul rând, pentru calitatea ecranului, faptul că se poate ajusta unghiul acestuia și modul în care se rotește după utilizator fără a face zgomot. Dependența de serviciile Amazon este unul din minusurile importante. (The Verge, Review)

2. HP cumpără producătorul de periferice de gaming HyperX cu $425 de milioane. HP va prelua brandul HyperX de la Kingston, unul dintre cele mai cunoscute branduri din piață, sub care se vând căști, tastaturi și mouși. (The Verge)

3. Sistemul Rezervei Federale, folosit de instituțiile financiare americane pentru trimiterea banilor, a fost picat vreme de mai multe ore miercuri. Oficialii spun că nu există dovezi că ar fi vorba de un atac. (CNBC)

4. Microsoft anunță trei noi componente ale serviciului Industry Cloud, orientate către zona financiară, de producție și nonprofit – Cloud for Financial Services, Cloud for Manufacturing și Cloud for Nonprofit. Primul va fi disponibil sub formă de Preview de la 31 martie, iar celelalte două vor putea fi testate din iunie. (Engadget)

5. Compania chineză de ride sharing, Didi Chuxing, va intra în Europa din prima jumătate a acestui an. Primele țări în care va fi disponibil serviciul vor fi Marea Britanie, Franța și Germania. Didi operează în prezent în 13 țări, afară de China. (Bloomberg)

6. Facebook spune că a investit $600 de milioane din 2018 până în prezent pentru a susține presa și că urmează să mai investească cel puțin $1 miliard în următorii trei ani. Încercând să-și justifice decizia de blocare a știrilor în Australia, VP Nick Clegg scrie că publisherii sunt cei care își postează știrile pe Facebook, nu invers, arătând că Facebook a generat anul trecut pentru presa din Australia 5,1 miliarde de referrals, echivalentul a AU$407 milioane. (Facebook)

7. India alocă $1 miliard pentru susținerea producției IT și a exportului de PC-uri, laptopuri, tablete etc. Producătorii vor beneficia de un cash-back între 1% și 4% pentru produsele dezvoltate local și vândute în anii următori. Guvernul estimează că vor fi create, astfel, în jur de 180.000 de locuri de muncă. (Reuters)

8. Aspiratoarele Roomba acționează de parcă s-au îmbătat, se plâng mai mulți utilizatori ai modelelor i7 și s9. Producătorul iRobot spune că un update va fi lansat peste câteva săptămâni. (The Verge)

9. Thomson Reuters va investi între $500 și $600 de milioane în următorii doi ani în dezvoltarea instrumentelor de învățare mecanică și inteligență artificială, care să îmbunătățească livrarea informațiilor. Devenind o companie de tehnologie bazată pe conținut, Thomson Reuters estimează că va economisi în jur de $600 de milioane anual, eliminând funcțiile duplicate, modernizând instrumentele de lucru și reducând numărul de birouri. (Reuters)

10. Serviciile streaming ale ViacomCBS și-au crescut numărul de abonați plătitori cu 71% în 2020. Showtime și CBS All Access au ajuns la 19.2 milioane de abonați în Q3, iar Pluto TV avea, în a aceeași perioadă, 43 de milioane de abonați. (The Streamable)

Ți-ar mai putea plăcea
Oficial al SUA: Americanii ar trebui să se pregătească de atacuri cibernetice derulate de hackerii chinezi – Cronica de Tehnologie
Wing, divizia de livrări cu drona a Alphabet, anunță că va depăși pragul de 100.000 de livrări în zilele următoare – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău