Piața de PC-uri a avut cel mai bun an din ultimul deceniu – Cronica de Tehnologie

1. Piața de PC-uri a avut cel mai bun an din ultimul deceniu. Aceasta a livrat 297 de milioane de unități (Canalys) sau 302 de milioane de unități (IDC), crescând cu 11% sau 13,1% în funcție de estimare. În orice caz, Canalys și IDC dau aceeași ierarhie a producătorilor: Lenovo, HP, Dell, Apple, Acer. (Profit.ro)

2. Oamenii de știință americani au creat un instrument experimental care i-a ajutat să înțeleagă mai bine procesul electrochimic de producere a hidrogenului într-o formă mai ecologică și durabilă decât extragerea acestuia din gazul natural. Hidrogenul este folosit în multe industrii, de la rafinarea metalelor la producția chimică. (Phys.org)

3. Intel a prezentat patru noi tipuri de procesoare, ce vor fi compuse din 50 de modele diferite și vor fi folosite pe mai bine de 500 de milioane de PC-uri care vor fi vândute anul acesta. Core vPro și Evo vPro sunt pentru zona de business, cu accent pe partea de securitate hardware. N-series (Pentium Silver și Celeron) vizează multimedia și educația, iar H-series va ajunge pe laptopurile de gaming. (Venture Beat)

4. Serviciile de streaming pentru jocuri Google Stadia și GeForce Now vor fi disponibile pe noile televizoare LG. Producătorul coreean a arătat un focus special pe gaming anul acesta, noile sale televizoare având un așa-numit “Game Optimizer” – o secțiune care grupează opțiuni importante pentru jocuri. (The Verge)

5. Oamenii de știință britanici de la Universitatea din Bath au creat polimeri durabili din xiloză, cea mai răspândită formă de zahăr natural, găsit în lemn. Xiloza permite un control mai bun asupra proprietăților polimerilor și elimină din procesul de producție produsele de țiței. (Phys)

6. Qualcomm a prezentat 3D Sonic Gen 2, un nou senzor de amprente integrat în ecran pentru smartphone-urile cu Android. Compania americană spune că acesta va fi cu 50% mai rapid și cu 77% mai mare decât versiunea anterioară. Primele telefoane care-l vor folosi vor fi lansate în primul trimestru, în frunte cu Galaxy S21. (Profit.ro)

7. Baidu va produce mașini electrice împreună cu Geely. Geely va realiza producția efectivă a mașinilor, iar Baidu va fi responsabil de partea de tehnologie din cadrul acestora. (Profit.ro)

8. Turcia deschide o investigație care vizează Facebook și WhatsApp, ca urmare a noilor condiții de utilizare impuse utilizatorilor de WhatsApp, care trebuie să accepte partajarea datelor personale cu Facebook. Noile clauze vor intra în vigoare din 8 februarie și vor fi obligatorii. (Bloomberg)

9. Un ISP din Idaho va bloca accesul la Facebook și Twitter, după ce a primit un mare număr de cereri de la clienți care nu mai vor ca cele două rețele sociale să fie disponibile în casele lor. Furnizorul va folosi un firewall pe care-l va activa numai pentru clienții care s-au exprimat în favoarea blocării Facebook și Twitter. (Newsweek)

10. Twitch a cumulat 17 miliarde de ore de streaming anul trecut, crescând cu 83%, iar Facebook Gaming a crescut cu 166%, ajungând la 3,59 miliarde de ore. YouTube Gaming a avut în 2020 peste 100 de miliarde de ore watch time și a trecut de 40 de milioane de canale active pe zona de jocuri. (News.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica de Tehnologie – Apple își dezvoltă propriul modem 5G
Amazon vrea să facă 100.000 de angajări pentru operațiunile de depozitare și livrare – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău