Compania lui Warren Buffett, pierdere netă de $50 miliarde în primul trimestru – Cronica de business

1. Compania franceză Compagnie Fruitière, o afacere de familie fondată în 1938 la Marsilia și controlată și astăzi de familia Jerome Fabre, printre cele mai bogate ale Franței, a intrat în România. (Profit.ro)

2. Tesla a depus o aplicație pentru a deveni furnizor de energie electrică în Marea Britanie. Deși este cunoscută pentru faptul că produce automobile electrice, compania construiește și baterii solare pentru energie regenerabilă. (BBC)

3. General Electric vizează tăierea a până la 13.000 de joburi din divizia de aviație, echivalentul a 25% din total, pe fondul efectelor pandemiei de coronavirus asupra industriei. (Reuters)

4. Colosul Berkshire Hathaway, fondat de Warren Buffett, a înregistrat o pierdere netă de $50 miliarde în primul trimestru al anului, din cauza crizei. Compania și-a vândut participațiile deținute la cei mai mari patru operatori aerieni din Statele Unite. (Reuters)

5. Gigantul american Intel este pe punctul de a cumpăra Moovit, serviciul de ghidare pentru transportul în comun, într-o mutare menită să-i dezvolte capacitățile diviziei de tehnologie pentru mașini autonome. (News.ro)

Bonus:

6. Retailerul electro-IT Altex, controlat de omul de afaceri Dan Ostahie, a consemnat în 2019 o cifră de afaceri de 4,08 miliarde de lei, de la 3,55 miliarde de lei în anul precedent, iar profitul net a urcat cu 18,8%, la 75,43 milioane de lei. (Profit.ro)

7. Acționarii Norwegian Airlines au votat în proporție de peste 95% pentru covertirea unei datorii de aproape $1 miliard în acțiuni pentru a ajuta compania să supraviețuiască crizei. (Reuters)

8. Compania de modă J Crew a intrat în faliment, pe fondul scăderii vânzărilor în urmă închiderilor de magazine în ultimele două luni. Creditorii firmei vor prelua controlul asupra să, în schimbul ștergerii datoriilor în valoare de $1,65 miliarde. Compania va primi și o injecție de capital de $400 milioane pentru a-și continua activitatea. (BBC)

9. Cinci mari companii, printre care Unilever și L’Oreal, au depus oferte pentru preluarea brandului britanic de cosmetice de lux Charlotte Tilbury, tranzacție evaluată la peste £1 miliard. (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Rupert Murdoch renunță la salariul de la Fox Corp – Cronica de Business
Disney țintește încasări record și KPMG ar putea primi o amendă de la SEC – Cronica de Business
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău