Companiile aeriene anunță reconfigurări ale zborurilor spre destinații din Italia – Cronica de Turism

1. Compania aeriană Tarom va relua zborurile de la București spre Nisa în 6 aprilie, cu două luni mai devreme decât în anii anteriori. Zborurile vor avea loc de două ori pe săptămână, în zilele de joi și duminică, până la sfârșitul lunii septembrie. Pe această rută mai operează zboruri și Wizz Air. (Boarding Pass)

2. Operatorul low-cost Wizz Air va suspenda 5 zboruri de pe aeroporturi din România de la jumătatea lunii martie. Astfel, vor fi suspendate zborurile de la București spre localitățile italiene Ancona și Rimini, precum și rutele Cluj-Napoca – Perugia, Sibiu – Madrid și Iași – Bari. (Boarding Pass)

3. Compania low-cost Ryanair va oferi zboruri între București și Catania (Italia) începând din 28 martie. Zborurile vor fi programate în fiecare zi de marți, joi și sâmbătă și vor fi operate cu avioane Boeing 737. În prezent, pe această rută mai operează zboruri și Wizz Air. (T2T)

4. Germania a eliminat regula de a purta masca de protecție în trenurile și autobuzele care circulă pe teritoriul național, ca urmare a scăderii puternice a numărului de spitalizări cauzate de Covid-19. În plus, autoritățile nu se așteaptă la creșterea puternică a numărului de infecții la sfârșitul acestei ierni. (Schengen Visa Info)

5. Compania low-cost Wizz Air are în ofertă zboruri de la numai 27 de euro dus-întors de la București spre Stockholm. Prețurile sunt valabile pentru zboruri efectuate în luna martie, cu mențiunea că zborurile au loc în zilele de luni, miercuri, joi, vineri și sâmbătă. (Travelator)

6. Compania aeriană ITA Airways și operatorul brandului feroviar Trenitalia au anunțat un parteneriat prin care intenționează să ofere opțiuni mai bune de călătorie pentru turiști prin programarea mai eficientă a călătoriilor cu avionul și trenul. Teoretic, pasagerii ITA Airways ar urma să aibă un program de călătorie mai eficient pentru a-și continua drumul cu trenul după ce sosesc la aeroport și va exista și un program comun de loialitate. (Business Traveller)

7. Transportul feroviar de noapte continuă să se extindă puternic în Europa. European Sleeper a primit acordul Comisiei Europene pentru lansarea unei rute de noapte între Bruxelles – Amsterdam – Berlin începând din luna mai la prețuri care încep de la 49 de euro. În plus, începând din primăvara anului 2025, compania va oferi trenuri de noapte între Amsterdam și Barcelona. (NL Times)

8. Publicația Pierduți în vacanță oferă un ghid de călătorie pentru Budapesta, cu o selecție a celor mai importante obiective turistice care pot fi vizitate pe parcursul a cinci zile. (Pierduți în Vacanță)

9. Aeroportul din Oradea a fost aeroportul regional din Europa cu cea mai mare creștere procentuală a numărului de pasageri în anul 2022 comparativ cu 2021, de 117%, la egalitate cu Trapani (Italia), potrivit datelor oficiale publicate de Airports Council Internațional (ACI) Europe. Aeroportul din Oradea a înregistrat anul trecut aproape 209.000 de pasageri, cu care ocupă poziția a noua în topul celor mai aglomerate aeroporturi din România. Potrivit clasificării oficiale, un aeroport regional este un aeroport prin care nu se pot face călătorii cu escală. (Aviation Headlines)

10. Arabia Saudită a anunțat un serviciu inedit pentru călătorii cu companiile aeriene Saudia și Flynas care vor să facă o escală în regat înainte de a ajunge la destinația finală. Acești călători sunt eligibili să primească automat la cumpărarea biletelor de avion o viză turistică specială de până la 96 de ore, pe baza căreia vor putea rămâne în Arabia Saudită înainte de a călători spre destinația finală. Măsura face parte din eforturile Arabiei Saudite de a deveni o atracție turistică în regiune. (Business Traveller)

Ți-ar mai putea plăcea
Israel și Grecia își deschid granițele pentru turiștii români vaccinați – Cronica de Turism
Certificatul european de vaccinare va fi valabil doar 9 luni fără doza booster – Cronica de Turism

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău