Companiile aeriene măresc frecvența zborurilor de vară, dar și prețurile – Cronica de Turism

1. Tarom a suplimentat numărul de curse disponibile pe o serie de rute interne cu plecare din București spre Cluj-Napoca, Iași, Timișoara sau Suceava. De asemenea, compania aeriană oferă mai multe zboruri și pe câteva rute internaționale, printre care se numără Budapesta, Sofia și Chișinău. (Airlines Travel)

2. Wizz Air a reintrodus în 15 iunie ruta Cluj-Napoca – Malta după o pauză de doi ani. Compania low-cost va opera două zboruri săptămânale spre una dintre destinațiile populare de vacanță, în zilele de miercuri și duminică. (Aviation Headlines)

3. Reprezentanții companiei low-cost Ryanair au anunțat că prețurile biletelor de avion pentru lunile iulie, august și septembrie vor fi cu până la 9% mai mari comparativ cu vara lui 2019, ultimul an pre-pandemic. Compania vrea să achiziționeze avioane noi de la Boeing, însă pentru moment negocierile sunt blocate. (Yahoo! Finance)

4. Unele hoteluri de pe litoralul românesc nu mai acceptă cazări pe perioade de numai două nopți, dacă acestea sunt în weekend. Scopul este ca turiștii să petreacă mai mult timp pe litoral, în contextul în care numeroase hoteluri au un grad foarte scăzut de ocupare în timpul săptămânii, chiar și în sezonul estival. (Profit)

5. Agenția de turism Paradis Vacanțe de Vis susține că în acest an numărul turiștilor străini pe litoralul românesc va fi mai mic decât în 2019, ca urmare a faptului că nu mai există zboruri charter pe rute internaționale. În plus, agenția afirmă că dezvoltatorii imobiliari preferă să investească în blocuri rezidențiale inclusiv în stațiunile de pe litoral în loc să construiască hoteluri, întrucât își recuperează investițiile mult mai rapid. (Profit)

6. Începând din 12 iunie, Statele Unite ale Americii au eliminat obligativitatea de a prezenta rezultatul negativ al unui test de Covid-19 sau a certificatului de recuperare după boală pentru toți turiștii străini. Un astfel de test era necesar să fie prezentat înainte de îmbarcarea în avion. (Ministerul Afacerilor Externe)

7. Publicația Pierduți în vacanță oferă un ghid de călătorie în orașul austriac Tirol. Ghidul include informații despre cazare, restaurante locale sau atracții turistice locale pe perioada verii, în condițiile în care Tirol este cunoscut internațional în special datorită pârtiilor sale de schi. (Pierduți în vacanță)

8. Travelator propune un city-break la Roma pentru perioada 18-20 noiembrie pentru numai 83 de euro de persoană. În acest preț sunt incluse zbor dus-întors cu operatorul Ryanair pentru 50 de euro și două nopți de cazare în cameră dublă la hotelul Smooth Hotel Rome West pentru 65 de euro. (Travelator)

9. Agenții de la controlul de securitate de pe aeroportul din Bruxelles vor face grevă în 20 iunie pentru a protesta astfel din cauza volumului prea mare de muncă, generat de creșterea numărului de turiști și de numărul prea mic de angajați. Din această cauză, este posibil ca turiștii să nu aibă posibilitatea de a efectua controlul de securitate la plecarea din orașul bergian. (Airlines Travel)

10. ANPC va amenda Blue Air cu până la 2 milioane de euro în urma numeroaselor plângeri formulate de pasageri. În ultima perioadă, operatorul low-cost a anulat sute de zboruri, iar procedura de returnare a banilor către clienți este foarte lentă și greoaie. Amenda exactă urmează să fie stabilită ulterior. (Boarding Pass)

Ți-ar mai putea plăcea
Companiile aeriene anunță noi zboruri din București spre Florența și Oslo – Cronica de Turism
Peste 15.000 de zboruri programate în august au fost anulate în Europa – Cronica de Turism
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău