Tesla amână livrările pentru Cybertruck pe anul viitor – Cronica de Tehnologie

1. Despre noua inițiativă Apple, care va scana toate fotografiile utilizatorilor ce folosesc funcția de backup pe iCloud – cu explicații și distincții clare, precum faptul că nu conținutul fotografiilor este cel urmărit, ci un set de numere (hash), care reprezintă o amprentă digitală ce este comparată cu cele dintr-o bază de date. (Daring Fireball)

2. După ce a anunțat noua funcție de identificare a imaginilor cu copii care suferă abuzuri, Apple a distribuit și un email intern, pe această temă. În email se arată că există numeroase aspecte care sunt înțelese greșit, însă Apple crede cu tărie că această facilitate va contribui la siguranța celor mici. (9to5mac)

3. Tesla amână livrările pentru Cybertruck pe anul viitor. În locul unui anunț oficial, informația a fost actualizată în configuratorul producătorului. (Engadget)

4. Firefox a pierdut aproximativ 46 de milioane de utilizatori din decembrie 2018, când avea 244 de milioane de utilizatori. Numărul acestora a scăzut la 198 de milioane în Q2 2021. Utilizatorii au migrat către browsere bazate pe Chromium. (Profit.ro)

5. Planul administrației SUA de a ajunge la 50% vânzări de mașini electrice, hibride și pe hidrogen până în 2030 ar putea fi prea ambițios. Producătorii auto spun că ar putea ajunge la 40%-50%, dar numai dacă guvernul va lua o serie de măsuri, precum scutiri de taxe și investiții într-o rețea de încărcare. (WSJ)

6. JavaScript rămâne cel mai folosit limbaj de programare, urmat de Python și Java, conform unui studiu care a combinat datele de pe GitHub și Stack Overflow. Se remarcă faptul că Java a crescut din nou și este aproape de locul 2, deținut de Python. (RedMonk)

7. Google va lansa smartphone-ul Pixel 5A spre finele lunii august, conform unor surse. Acesta va avea un ecran de 6,4 inch, cu Snapdragon 765G, 6GB RAM și o baterie de 4650mAh, urmând să coste de la $450. (FrontPageTech)

8. Hands-on cu Steam Deck, noua consolă de gaming portabilă a Valve. Aceasta se descurcă bine cu cele mai pretențioase jocuri, fiind apreciată și pentru ergonomie. Încălzirea și autonomia, pe de altă parte, par să fie problemele consolei. (The Verge)

9. Furnizorii Apple fac eforturi pentru a găsi oameni cu care să satisfacă cerințele companiei americane, care vrea între 130 și 150 de milioane de iPhone-uri noi în a doua parte a acestui an. Foxconn, Lens Technology și Luxshare Precision oferă bonusuri record pentru a atrage oameni. (SCMP)

10. 52% din toate casele din Marea Britanie sunt abonate la Netflix, mai mult decât la toate serviciile Pay TV la un loc. În Marea Britanie, unde existau 31 de milioane de abonați la serviciile de streaming în 2020, 29 dintre cele mai populare 30 de seriale, în frunte cu Bridgerton, sunt pe Netflix. (Variety)

Ți-ar mai putea plăcea
Facebook colectează date despre pacienții a 33 dintre cele mai importante 100 de spitale americane – Cronica de Tehnologie
Facebook renunță la podcast-uri la doar un an după ce a început să adopte formatul – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău