Companiile fondate de femei, mai puține investiții în SUA – Cronica de Business

1. Alex Cruz a demisionat din postul de CEO al companiei aeriene British Airways, în contextul în care anunțul anterior, de declanșare a unor concedieri masive pe fondul pierderilor generate de pandemia de coronavirus, a atras critici puternice. Cruz va fi înlocuit de Sean Doyle, director executiv al Aer Lingus. (Profit.ro)

2. Șefii companiei Regeneron, cea care a produs unul dintre medicamentele care i-au fost administrate președintelui american Donald Trump împotriva coronavirusului, au vândut acțiuni în valoare de peste $1 milion, după ce acesta a lăudat produsul. (Independent)

3. Investițiile de tip venture capital în companii fondate de femei s-au situat la nivelul de $434 milioane în SUA în al treilea trimestru, la jumătatea valorii din trimestrul anterior. (PitchBook)

4. Compania chineză de streaming Huya a ajuns la o înțelegere pentru achiziția rivalului DouYu International, într-o tranzacție care va da naștere unei companii cu o valoare de peste $11 miliarde. Tencent, colosul chinez, va deține 68% dintre voturi în noua entitate. (Bloomberg)

5. Vânzările online ale colecției de mobilier fabricat în România au crescut de șapte ori în perioada stării de urgență, comparativ cu anul 2019, iar românii au cheltuit, în medie, cu 12% mai mult raportat la perioada de referință, conform Mobexpert. (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
OMV Petrom a generat în trimestrul doi un profit mai mare decât cel înregistrat pe tot anul 2021 – Cronica de Business
Goldman Sachs şi-a redus estimarea privind creşterea economiei SUA în 2022 de la 4,2% la 3,8% – Cronica de Business
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău