SoftBank are $80 miliarde cash pentru achiziții – Cronica de Business

1. Compania Impact, promotorul proiectelor Greenfield Băneasa și Luxuria Domenii Residence, a realizat în primele trei trimestre un câștig pretaxare EBITDA de 28,74 milioane lei, în creștere cu 1,20% față de cel de 28,40 milioane lei din exercițiul financiar anterior, însă rezultatul net s-a erodat. (Profit.ro)

2. Gigantul saudit Aramco vizează atragerea a $8 miliarde printr-o emisiune de bonduri anunțate săptămâna aceasta. (Reuters)

3. Asigurătorul britanic RSA a acceptat o ofertă de preluare în valoare de £7,2 miliarde din partea unui consorțiu format din doi rivali-canadienii de la Intact și danezii de la Tryg. (Financial Times)

4. Japonezii de la SoftBank au disponibile $80 miliarde în cash pentru achiziții, inclusiv pentru răscumpărarea propriilor acțiuni. (Bloomberg)

5. Cifra de afaceri netă a producătorului de articole din cauciuc Artego a scăzut în primele trei trimestre cu 25,74%, la 91,24 milioane lei, de la 122,87 milioane lei în perioada similară a anului trecut. (Profit.ro)

Bonus:

6. Relativity Space, constructor de rachete și specialist în imprimări 3D, caută să atragă investiții de $500 milioane, la o evaluare de $2,3 miliarde. Printre investitorii curenți ai companiei se numără actorul Jared Leto și afaceristul Mark Cuban. (CNBC)

7. Producătorii chinezi de semiconductori au atras anul acesta investiții de aproape $38 miliarde, mai mult de dublu față de anul trecut. (Wall Street Journal)

8. Grupul bancar spaniol Santander plătește aproximativ €100 milioane pentru a prelua operațiunile principale din Europa ale procesatorului german de plăți Wirecard, intrat în insolvență după ce a dezvăluit o gaură de aproape €2 miliarde în bilanțurile contabile. (Profit.ro)

9. Deutsche Börse va prelua o participație majoritară în consultantul Institutional Shareholder Services, într-o tranzacție derulată la o evaluare de €1,9 miliarde. (Financial Times)

10. Operatorul de tip low-cost EasyJet a înregistrat prima pierdere anuală din istoria de 25 a companiei – £1,27 miliarde – ca urmare a efectelor pandemiei asupra industriei aeriene. (Sky News)

11. UiPath, primul unicorn înființat de antreprenori români, lucrează cu JPMorgan Chase, Morgan Stanley, Bank of America și Credit Suisse pentru listarea companiei, plănuită pentru 2021. (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Samsung, scădere de 56% a profitului operațional – Cronica de Business
Fostul șef al WeWork a dat în judecată SoftBank – Cronica de business
4 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău