Cosette Chichirău candidează la șefia USR împotriva lui Dan Barna – Cronica dimineții

1. România se află pe primul loc în clasamentul european al persoanelor în vârstă de muncă (20-64 de ani) plecate în străinătate. 21,5% dintre românii în vârstă de muncă se află în alte țări. (Cursdeguvernare)

2. Deputatul USR Cosette Chichirău susţine că a decis să candideze la şefia partidului pentru a da USR-ului „ceea ce a început să-i lipsească”, adică prospeţime democratică, respect faţă de principii şi recunoaşterea meritelor şi a competenţei. (News.ro)

3. Președintele Klaus Iohannis a declarat că vrea să dezbată în cadrul Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT) chestiunile legate de o eventuală implicare a companiei chineze Huawei în realizarea rețelei naționale de comunicații pe tehnologie 5G. (Hotnews)

4. Începând de ieri, ANAF nu va mai pune popriri pe conturile persoanelor fizice care au datorii sub 2.000 de lei. S-a mărit și limita pentru persoane juridice, la 10.000 lei pentru contribuabilii mici și la 40.000 lei pentru cei mari si mijlocii. (Adevarul)

5. Aterizările și decolările au fost reluate în această dimineață pe aeroportul din Hong Kong, după o noapte cu confruntări între poliție și protestatari. (WSJ)

6. Dacia va lansa un SUV cu motorizare hibrid, se arată într-un articol publicat de Bloomberg, care citează surse anonime. Dacia are în acest moment un nivel de emisii foarte ridicat și are nevoie de motorizări mai eficiente pentru a nu aduce amenzi grupului Renault, din 2020. (Profit.ro)

7. Facebook ar fi plătit sute de contractanţi externi pentru a transcrie mesajele audio ale utilizatorilor serviciilor sale, scrie Bloomberg, care citează surse ce deţin informaţii în acest sens. (News.ro)

8. Pe piața locală s-au înmatriculat peste 23.000 de mașini noi în luna iulie, în creștere cu 52% comparativ cu perioada similară a anului trecut. Piața second-hand a înregistrat prima creștere lunară a înmatriculărilor din acest an. (Automarket)

9. Săptămâna aceasta se împlinesc 50 de ani de la festivalul Woodstock. O carte ce conține peste 100 de fotografii de la festival, nepublicate până acum, va fi lansată în SUA. (CNN)

10. CFR Cluj s-a calificat în play-off-ul Ligii Campionilor, trecând în turul trei de echipa Celtic Glasgow, scor 1-1 în tur şi 4-3 adeară, în retur. Detalii în Cronica Sportivă.

Fotografia dimineții vine de pe aeroportul din Hong Kong, blocat de două zile de protestatari:

Ți-ar mai putea plăcea
Ministrul Finanțelor: România trebuie să împrumute anul acesta 80 miliarde lei pentru a ”rostogoli” datoriile făcute de guvernele anterioare – Cronica dimineții
Studiu Africa de Sud: Vaccinul Johnson & Johnson are o eficiență ridicată, de 71%, împotriva spitalizării, în cazul infectării cu varianta Delta – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău