Costa Coffee revine în Romania – Cronica de Business

1. Coca-Cola va readuce în România brandul Costa Coffee, la câteva luni de la achiziția lanțului britanic de cafenele de către gigantul american. (Reuters)

2. Operatorul britanic de telefonie mobilă Vodafone a primit aprobarea Comisiei Europene pentru tranzacția de €18 miliarde care vizează preluarea activelor Liberty Global din Germania și Europa Centrală, inclusiv UPC România. (Profit.ro)

3. Philip Morris a depășit estimările analiștilor în ceea ce privește rezultatele în al doilea trimestru, înregistrând o creștere spectaculoasă la vânzările de produse de încălzire a tutunului (iQOS). Astfel, deși vânzările (în volum) de țigarete au scăzut cu 3,6%, cele de produse iQOS au crescut cu 37%. Compania a înregistrat venituri nete de $2,31 miliarde, în creștere față de cifra de $2,19 miliarde înregistrată în perioada similară din 2018. (CNBC)

4. Tetra Pak a anunţat joi începerea testelor pentru introducerea în Europa a paielor din hârtie pentru băuturi. (News.ro)

5. Retailerul de modă Asos a anunțat că așteaptă un profit £30-£35 milioane în acest an, semnificativ sub estimările analiștilor, care plasau rezultatul în jurul a £55 milioane, ca urmare a problemelor cu depozitele unde stochează marfa. (BBC)

Super Bonus:

6. Sistemul Medical MedLife a preluat un nou pachet, de 3%, din grupul de firme Genesys Arad, unul dintre cei mai mari operatori privați de servicii medicale din zona de vest a României. Ca urmare a acestei preluări, Sistemul MedLife deține un pachet de 61% din companie. (Hotnews)

7. Ei Group, cel mai mare operator de pub-uri din Marea Britanie, a acceptat o ofertă de preluare în valoare de £3 miliarde de la proprietarul lanțului de restaurante Slug&Lettuce. (Financial Times)

8. Platforma de vânzări online eBay a depășit așteptările analiștilor în al doilea trimestru, atrăgând $89 milioane în vânzări de reclamă de la peste 940.000 de utilizatori. (CNBC)

9. Proprietarul grupului arab Mohammad Omar Bin Haider Holding (MOBH), un conglomerat cu sediul în Dubai, se pregătește să cumpere nu mai puțin de 10 hoteluri din sudul litoralului românesc. (Profit.ro)

10. Retailul din Marea Britanie a înregistrat o revigorare în luna iunie, mai ales pe fondul creșterii vânzărilor în magazine de antichități și în cele de tip second hand. (Reuters)

11. Telekom Romania a anunțat joi că va restructura 692 de poziţii din totalul de 5.831 de angajaţi în prezent la nivelul grupului de firme, fostele Romtelecom și Cosmote. (Hotnews)

12. Comisia Europeană a amendat producătorul american de echipamente de telecomunicații Qualcomm cu €242 milioane pentru felul „prădător” în care și-a stabilit prețurile. (Financial Times)

13. Firmele care au automate de cafea trebuie să le echipeze cu case de marcat până la finalul lui 2019. Este vorba despre 75,000-80.000 de automate. (ZF)

14. Dezvoltatorul imobiliar River Development, deținut de omul de afaceri Ion Rădulea, scoate la vânzare proiectul imobiliar mixt The Light din zona Politehnică a Bucureștiului. Prima clădire a fost pusă pe piață cu un preț de €54,1 milioane, echivalentul unui randament brut de sub 7%. (Profit.ro)

15. Banca online germană N26 și-a extins ultima rundă de finanțare cu încă $170 milioane, ducând totalul curent la $470 milioane. Valoarea companiei, care a strâns finanțări de $670 milioane în total până în prezent, este de $3,5 miliarde. (Reuters)

16. EssilorLuxottica, grup specializat în vânzările de ochelari și proprietarul faimosului brand Ray-Ban, este în discuții cu lanțul olandez de vânzări de produse de profil GrandVision pentru o preluare care ar adăuga 7.000 de magazine în portofoliul gigantului francezo-italian. (Fortune)

Ți-ar mai putea plăcea
Elon Musk, aproape de un bonus record – Cronica de Business
Stocul de spaţii comerciale moderne din România, la 4,03 milioane de metri pătraţi – Cronica de Business
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău