Costul total al vaccinării împotriva noului virus ar fi de aproximativ $3 pentru fiecare locuitor al Planetei – Cronica dimineții

1. Costul total al vaccinării a miliarde de oameni împotriva noului virus ar fi de $20+ miliarde, în jur de $3 pentru fiecare locuitor al Planetei. (FT)

2. Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a spus că, cel mai probabil, elevii vor purta măşti la examenele naţionale, dar că o decizie în acest sens urmează să fie luată de Ministerul Sănătăţii. Monica Anisie a declarat aseară, la Digi 24, că programa de bacalaureat conţine mai puţină materie decât în anii trecuţi deoarece a fost eliminat conţinutul din semetrul al doilea. (News.ro)

3. Masca de protecție va fi obligatorie după 15 mai, în spații publice închise și în transportul public în comun. Șoferul mijlocului de transport în comun va avea obligația de a nu permite urcarea unui pasager care nu poată mască, a anunțat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat. (Profit.ro)

4. Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat că va pleda pentru redeschiderea parcurilor şi a cimitirelor după data de 15 mai. Primarul Capitalei nu este de acord cu redeschiderea creşelor, a grădiniţelor sau a instituţiilor de tip after school. Firea susţine ideea ca unul dintre părinţi să fie plătit de stat pentru a sta acasă cu copiii. (News.ro)

Promo: Vrei mai multe vânzări online? Prin 2Performant magazinele sunt promovate la Cost Pe Vânzare de mii de publisheri, specialiști PPC, comparatoare de prețuri, bloggeri sau vloggeri. Ne apropiem de 200 de milioane de euro vânzări generate și 14 milioane de euro comisioane plătite către afiliați. Marketingul afiliat e mai simplu decât crezi, începe aici: https://ro.2performant.com

5. Secretarul de Stat american Mike Pompeo a declarat la ABC că există “enorm de multe dovezi” referitoare la faptul că virusul a fost creat la Institutul de Virusologie din Wuhan, China. (Axios)

6. Spania, Italia și Franța au înregistrat ieri un număr redus de decese cauzate de Covid-19, cel mai mic din ultimele săptămâni. Un medic din Franța a declarat că virusul a fost prezent în țară din 27 decembrie, cu o lună înainte de a se anunța primul caz.(BBC)

7. China a ascuns cât de periculos e noul virus pentru a-și putea gestiona stocul de materiale medicale de protecție, necesare contra pandemiei, consideră oficiali americani. În ianuarie și februarie, China a limitat exportul acestor produse în timp ce a importat agresiv stocuri de măști și materiale medicale. (Bloomberg)

Una din Cronica de Carte: Printre cele 47 de cărți pe care să le citești atunci când ai nevoie de speranță, recomandate de cititori în cadrul unui sondaj online, se numără volume precum ”Vânătorii de zmeie”, de Khaled Hosseini, ”Împăratul muștelor”, de William Golding, ”Fructele mâniei”, de John Steinbeck și ”Hoțul de cărți”, de Markus Zusak. (Read It Forward)

8. Băncile europene și americane și-au constituit provizioane de peste $50 miliarde pentru credite neperformante în primul trimestru al acestui an. Este cea mai mare sumă înregistrată de la criza economică din 2008-2009. (FT)

9. Papa Francisc a făcut un apel, duminică, pentru o cooperare internaţională ştiinţifică în scopul găsirii unui vaccin împotriva coronavirusului. Suveranul Pontif este de părere că orice vaccin care se va dovedi a fi eficient ar trebui să fie disponibil întregii lumi. (News.ro)

10. Gaura din pătura de ozon apărută deasupra Polului Nord a fost acoperită. Având o dimensiune de trei ori suprafața Groenlandei, această gaură a fost cea mai mare din 2011 până acum. (DW)

Fotografia dimineții – Mesaj nazist adresat guvernatorului statului american Illinois de către participanții la un miting de protest împotriva măsurilor de izolare:

Ți-ar mai putea plăcea
Iohannis: România are în prezent 3.065 paturi de terapie intensivă, pentru pacienți Covid și non-Covid – Cronica dimineții
ONU: Cel puțin 500.000 de persoane au părăsit Ucraina de la începerea invaziei rusești – Cronica dimineții