Cota unică de 16% nu mai este competitivă în regiune – Cronica dimineții

1. Cota de impozitare a profiturilor companiilor, de 16%, nu mai reprezintă un avantaj pentru România, toate țările vecine, cu excepția Ucrainei, avand o taxa mai mica. Inclusiv Germania si-a redus impozitul la 15%. (Profit.ro)

2. Președintele Klaus Iohannis a declarat aseară, la sosirea la reuniunea extraordinară a Consiliului European, că i se pare inacceptabil ca statele care au devenit mai recent membre ale Uniunii Europene să nu aibă o persoană într-o funcție importantă la nivelul UE. (Hotnews)

3. Premierul Viorica Dăncilă a declarat că Guvernul nu va mai da nicio ordonanţă pe Justiţie, iar acest lucru înseamnă că nu va da ordonanţă nici pentru desfiinţarea Secţiei Speciale de investigare a magistraţilor. Dăncilă a precizat că dacă cineva greşeşte, inclusiv în justiţie, trebuie să plătească. (News.ro)

4. Președintele american Donald Trump, a declarat, după întrevederea cu liderul nord-coreean Kim Jong-un, că SUA și Coreea de Nord au desemnat echipe care să reia discuțiile pe tema programului nuclear al Phenianului. Trump a făcut acest anunț după ce s-a întâlnit cu Kim Jong-un în Zona Demilitarizată dintre cele două Corei. Cei doi lideri au discutat timp de aproximativ 50 de minute în spatele ușilor închise. (Digi24)

5. Câștigurile nete ale salariaților din București au fost mai mari cu 15% în aprilie decât în anul anterior. Numărul salariaților din Capitală a ajuns, la finele lunii aprilie 2019, la 1.030.688 persoane. Față de luna anterioară, creșterea a fost de doar 14 persoane, în timp ce comparativ cu luna aprilie a anului trecut avansul a fost de 17.926 salariați (+1,77%), conform datelor centralizate de Institutul Național de Statistică. (Profit.ro)

6. Peste 200 de oameni au participat aseară la protestul artiştilor din Piaţa Victoriei, între aceştia fiind şi actori cunoscuţi, precum Victor Rebengiuc, Mihai Călin, Marius Florea Vizante. (News.ro)

7. Iranul a anunțat că a avut o creștere de 7%, în iunie, a consumului de energie, din cauza echipamentelor care minează bitcoin. 1000 de astfel de echipamente au fost confiscate. (EuropaLibera)

8. Numărul sinuciderilor din Statele Unite a ajuns la cel mai înalt nivel de după al Doilea Război Mondial. Între 2000 și 2006 creșterea anuală a fost de 1%, în timp ce din 2006 procentul a urcat la 2%. (Bloomberg)

9. Japonia va relansa oficial, de astăzi, vânătoarea balenelor în scop comercial, la peste trei decenii după ce pusese capăt acestei practici. (News.ro)

10. Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a transmis ieri un mesaj cu ocazia Zilei Mondiale a Reţelelor de Socializare, în care precizează că, în epoca actuală a comunicării instantanee, a fluxului încărcat de informaţii diverse, a ecranelor care luminează cu lumină artificială, este nevoie de cultivarea discernământului digital, iar Biserica este chemată să ghideze credincioşii în acest sens. (News.ro)

Fotografia dimineții: Donald Trump a devenit primul președinte american care a intrat in zona demilitarizată dintre Coreea de Nord și Coreea de Sud. Dong-A Ilbo via Getty Images/Getty Images:

Ți-ar mai putea plăcea
România a coborât 33 de locuri în indexul global al egalității intre sexe – Cronica dimineții
BCR: Așteptăm o depreciere de 2-3% pe an a leului – Cronica dimineții
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău