Nivelul de trai al românilor rămâne printre cele mai scăzute din UE – Cronica dimineții

1. Nivelul de trai al românilor rămâne printre cele mai scăzute din Uniunea Europeană, în pofida unei îmbunătățiri ușoare anul trecut raportat la 2017, relevă datele Eurostat. (Profit.ro)

2. Paşapoartele temporare eliberate în 3 zile se mai dau doar cu adeverinţă de la medic. În lipsa unor documente care să certifice o urgenţă reală, cel mai repede puteţi să obţineţi un paşaport în două săptămâni. (StirileProtv)

3. Rezerva Federală (Fed) a SUA a menținut dobânda-cheie în intervalul 2,25%-2,5%, dar a semnalat posibilitatea reducerii dobânzii până la finele anului, declarând că „va monitoriza atent” datele economice, în contextul incertitudinilor în creștere. (Profit.ro)

4. După anunțarea lansării campaniei pentru realegerea sa în funcția de președinte, la alegerile de anul viitor, Donald Trump a primit, în mai puțin de 24 de ore, donații în valoare de $24,8 milioane. (Axios)

5. Boris Johnson a câștigat încă un tur din cursă pentru șefia Partidului Conservator și, implicit, pentru conducerea guvernului britanic. Astăzi se vor decide cei doi finaliști. (News.ro)

6. FBI-ul investighează Deutsche Bank pentru spălare de bani. (NYTimes)

7. Un studiu bazat pe imaginile capturate de sateliți în ultimii 40 de ani arată că ghețarii din Himalaya se topesc, începând cu 2000, într-un ritm mult mai rapid. În ultimii ani gheață topită a ajuns la 8 miliarde tone pe an. 3,2 milioane de bazine olimpice pot fi umplute cu apă rezultată din topirea anuală. (NYTimes)

8. Un cuplu din New York a donat, începând cu 2012, peste $3 milioane grupurilor care luptă împotriva vaccinării. (WashingtonPost)

9. Pana în 2050, numărul găinilor, curcanilor și al rațelor de pe planeta va crește cu 66%, ajungând la 35 miliarde. (Link)

10. Pentru a ne păstra sănătatea mintală nu trebuie sa muncim mai mult de opt ore pe săptămână. Datele rezultă dintr-un studiu efectuat în Marea Britanie pe 71.000 de persoane timp de 9 ani. (CNBC)

Fotografia dimineții – Premierul Olandei, Mark Rutte, și cel al Letoniei, Arturs Krišjānis Kariņš, pe străzile din Haga. Sursa:

Ți-ar mai putea plăcea
Pentru prima oară o femeie ar putea conduce Comisia Europeană – Cronica dimineții
România a rămas și în 2019 lider în UE la cât alocă pentru salariile angajaților statului – Cronica dimineții
2 comentarii la acest articol
 • iun. 21,2019 la 2019-06-21T07:20:21+03:000000002130201906

  […] Cronica serii. Cronica dimineții. […]

 • LevSt.
  iun. 21,2019 la 2019-06-21T04:58:02+03:000000000230201906

  Nicio sansa pentru spitalele regionale. Nu mai sunt bani, anunta Viorica Dancila
  (Marti, 18 Iunie 2019, ora 22:51)___—–____ cu cata nonsalanta si seninatate CRIMINALA, vorbeste aceasta impostoare, CAND STIE F. BINE, ca banii exista…Totusi, daca nu ar exista as intelege daca nu s-ar mai da bani pentru ridicarea de statui, stadioane, etc.,etc., insa cand este vorba de spitale-si inca regionale- adica de VIATA OAMENILOR din teritorii oricum dezavantajate si altfel, intelegi gradul de criminalitate al acestor „conducatori”, pentru ca acesti bani pot fi disponibili chiar in 2 saptamani( si fara a tipari extra masa monetara), adica la urmatorul salariu NU ar mai fi pe statele de plata ale guvernului:1 -Nici jumatate din cadrele militare actuale,2- Parlamentul ar fi redus imediat la max . 300 capete, desi 100 e suficient,3- Scoaterea totala a popimii( de orice fel) de la salarizarea (chiar partiala) si reducerea drastica acordarii cultelor religioase, de fonduri sub alte forme( constructii, intretinere,etc.), 4-Reducerea imediata a numarului de ambasade si consulate,-5- Imediata comasare a unor ministere si departamente, 6-reducerea cu peste 25% a imensului aparat birocratic central si din teren,-7 recuperarea in forta a imenselor sume devalizate de banditi care inca cheltuie miliane furate, prin locatii exotice, insa trebuie recuperate si alte milioane de la „judecatorii” care le-au salvat pielea si au primit spagi de milioane, de asemenea…Iar aceasta problema fiind una vitala, se poate admite sa fie rezolvata imediat si radical, PRINTR-O OUG, pe care nici iohanila si nici alta ” personalitate” nu ar avea nici macar curajul, sa o conteste…Dar pentru ca toate categoriile si masurile enumerate mai sus sunt- PRACTIC- primul esalon de sustinatori ai sistemului mafiotic(politic) cat si cureaua de transmisie, aceasta femeie si acest guvern-si nici acest pres-edinte si alte inalte functii- NU vor face niciodata asa ceva, mai bine piara natia decat sa slabeasca ei si acolitii lor, chiar si o uncie…

  -II
  Corina Cretu, despre spitalele regionale: Putea fi construit macar unul dintre ele. Avem bani gratis
  (Joi, 20 Iunie 2019, ora 13:12)

  Din pacate, constat ca o luam mereu de la zero, cu o discutie absurda, pentru ca am avut aceasta discutie, dupa care in martie i-am trimis doamnei prim-ministru o scrisoare in care am intrebat-o, avand in vedere variantele luate in calcul in discutie, care este decizia Guvernului Romaniei.

  Nu am primit raspuns la acea scrisoare, noi, Comisia Europeana. Am revenit cu inca o scrisoare in aprilie anul acesta. Este vorba de clarificari pe care Comisia Europeana le-a cerut de un an si jumatate”, a declarat Corina Cretu, joi, in cadrul unei conferinte de presa.

  Comisia Europeana nu este de acord ca banii alocati in exercitiul bugetar actual pentru construirea celor trei spitale regionale sa fie cheltuiti doar pentru documentatie…”____——_____viorica dancila este un adevarat criminal, ea nu a raspuns acelor interpelari pentru ca vedea o zadarnicie in ce este -si a fost- interesata conducerea Romaniei, adica furtul masiv din banii europeni, iar -de la o vreme- aceasta nu a mai fost posibil( pentru ca au inteles si aia de la UE ca au de-a face cu escroci de cea mai joasa speta) si atunci -„pentru a nu ramane in paguba!”- au folosit masiv banii initiali, in „documentaie” adica i-au dat la diversi clienti politici care au pus gramezi de hartii la dosar, probabil cele mai multe doar copiate din alte documentatii, adica un alt model de furt masiv, cu alura de legalitate…Sa speram ca LCK va ajunge procuror sef al UE si stiind cu ce banditi are de-a face in Romania, va incepe un asalt nemilos asupra acestora, prim ministru, pres-edinte, alti ministri si inalti functionari, tara este distrusa de aceste gunoaie catzarate in functii inalte si unde -zi de zi- isi dovedesc incompetenta criminala, desi la fel de adevarat se poate vorbi despre o criminalitate conspirationala si inca una de genocid silent si disperasta pe ani si ani…Pentru ca a NU construi un spital PE GRATIS, nu poate fi interpretat decat ca o forma de genocid, avand in vedere situatia dezastruoasa a sistemului de „sanatate”, din Romania..

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău