Crédit Agricole ar putea ieși din România – Cronica de Business

1. Distribuitorul de medicamente Farmaceutica Remedia Deva a realizat venituri din vânzări de mărfuri de 442,94 milioane lei anul trecut, cu 3,90% sub cele de 460,90 milioane lei din perioada similară din 2018, iar profitabilitatea a intrat în declin. (Profit.ro)

2. Divizia din Brazilia a retailerului francez Carrefour a convenit preluarea a 30 de magazine de la compania concurentă Makro. (News.ro)

3. Numărul chitanțelor eliberate la magazinele de haine din SUA a scăzut cu 3,1% în ianuarie, cel mai prost rezultat de după martie 2009. Unul dintre motivele pentru vânzările slabe a fost și faptul că luna a fost destul de călduroasă, prin urmare a scăzut cererea pentru haine de iarnă. (CNBC)

4. Banca digitală britanică Monzo vizează angajarea a 500 de persoane și estimează că va atinge pragul de 5,5 milioane de clienți în acest an. (Reuters)

5. YouTube a plătit industriei muzicale peste $3 miliarde în 2019. Suma include venituri obținute atât din reclame, cât și din abonamente. (Profit.ro)

Bonus:

6. Poșta Română, companie care s-a confruntat constant cu pierdere în anii precedenți, a reușit să se mențină pe plus în 2019, cu un profit brut de 42,3 milioane de lei la venituri totale de 1,3 miliarde de lei. (Profit.ro)

7. Piaţa românească a serviciilor de consultanţă în management este estimată în prezent la €250 milioane, la jumătate faţă de Polonia, şi este aşteptată să crească cu circa 10% în acest an. (News.ro)

8. Fondul de investiții Turn/River, cu sediul în San Francisco (SUA) și active în administrare de peste $700 milioane, a intrat indirect în acționariatul CoSoSys SRL Cluj-Napoca, companie cu afaceri de 17,5 milioane de lei în 2018. (Profit.ro)

9. Compania indiană din domeniul ospitalității Oyo Hotels & Homes a înregistrat o cifră de afaceri de patru ori mai mare în anul încheiat în martie 2019 față de cel anterior, până la valoarea de $951 milioane. (Bloomberg)

10. Grupul bancar francez Crédit Agricole și-a informat angajații că „investighează oportunitatea de a ieși din România”. (Profit.ro)

11. Brokerul de credite Kiwi Finance a încheiat anul 2019 cu o cifră de afaceri de 21 milioane lei, cu 27% mai mare comparativ cu anul anterior, şi un volum de credite intermediate în valoare de 950 milioane lei, în creştere cu 30%. (ZF)

Ți-ar mai putea plăcea
Industria hotelieră din Japonia a înregistrat un milion de anulări după interzicerea participării spectatorilor la Jocurile Olimpice – Cronica de Business
BuzzFeed preia HuffPost – Cronica de business
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău