Cronica diminetii – Bucureștenii ar putea rămâne fără căldură dacă reorganizarea ELCEN nu va fi aprobată

1. Astăzi ELCEN ar putea intra în faliment ceea ce ar putea duce la oprirea furnizării agentului termic pentru sistemul centralizat de încălzire în București, punand în pericol integritatea fizică a 1,2 milioane de locuitori și funcționarea instituțiilor de stat. (Profit.ro)

2. Cătălin Tolontan despre hărțuirea președintelui Curții Constituționale, Valer Dorneanu: “Câțiva nedemocrați au confiscat o mișcare democratică și au mers mult prea departe, urmărindu-l, filmându-l și trăgând de ușa blocului președintelui Curții Constituționale a României. S-a ajuns prea departe! Iar cei care se bucură să se gândească ce s-ar fi întâmplat dacă scena ar fi avut loc în fața locuinței Laurei Kovesi!” (Tolo.ro)

3. Ovidiu Ionescu a obţinut medalia de argint la Campionatele Europene de tenis de masă de la Alicante, cea mai bună performanţă a carierei.

4. Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat aseara, la Antena 3, că amnistia nu este un act de clemenţă, ci un act de dreptate, pentru că este vorba de ”procesele a mii de oameni cu probe false”. “Aş vrea să vă spun motivaţia pentru amnistie şi graţiere. Intră în contradicţie cu ce spunea domnul Toader şi cel care spune că ar fi un act de clemenţă. Eu consider a fi un act de dreptate. Vorbim de procese la mii de oameni pe probe false, protocoale. Cum să acordăm clemenţă unui om care a fost condamnat nevinovat? Că trebuie dată prin OUG, că trebuie adoptată prin Parlament, ceva trebuie făcut. (News.ro)

5. În 3 August, când Facebook nu a fost disponibil timp de 45 de minute în mai multe părți ale lumii, traficul direct al siteurilor de știri a crescut cu 11%, iar căutările cu 8%. (Quarz)

6. Casa Albă dezminte ca documentul care circulă în online prin care se cere investigarea Google și Facebook pentru monopol ar fi un document oficial. (WashingtonPost)

7. Schimbare cu implicații în privacy: începând cu Chrome 69, utilizatorii care se loghează într-un site/serviciu Google sunt automat logați în Chrome. (Link)

8. Mobike, un serviciu de închiriat biciclete din China se pregătește de IPO, iar Bloomberg a analizat cifrele din prospect vs cifrele din comunicatele de presă trimise până acum: 48.1 milioane utilizatori activi vs 200 milioane, 7.1 milioane biciclete vs 9 milioane, 8.4 milioane de închirieri zilnice vs 20-30 milioane. (Bloomberg)

9. Vox Media, publisherul digital evaluat la $1 miliard și care operează, printre altele, siteurile Vox, The Verge sau SB Nation, ar putea rata targetul de $200 milioane venituri pe acest an din cauza vânzărilor slabe de publicitate digitală. Deși siteurile Vox Media au un trafic în creștere, iar publicitatea online acaparează bugetele mai mari, acești bani se duc către Google și Facebook. (WSJ)

10. Un device experimental a reușit cu succes să colecteze un satelit dummy într-un test pentru a vedea în ce măsură se poate colecta “gunoiul” în spațiu. (CNN)

(P) S-a lansat buchetulzilei.ro care oferă un buchet de flori zilnic la un preț mult mai redus decât media pieței, garantand primirea unui buchet similar cu cel din oferta.

Cronica diminetii este sustinuta de 2Perfomant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica diminetii – Anul viitor 10.000 de nepalezi/filipinezi/etiopieni ne vor servi în restaurante
Cronica diminetii – Simona Halep joaca astazi finala de la Rogers Cup

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău