Cronica de Business – Biserica Mormonă cumpără o clădire de £100 milioane în Londra

1. O subsidiară a bisericii Mormone este pe cale să achiziționeze o clădire de birouri în Londra pentru o sumă de circa £100 milioane. Respectiva ramură a bisericii deține deja un portofoliu imobiliar global și variat în valoare de mai multe miliarde de dolari. (Bloomberg)

2. Warren Buffett este dispus să își continue investițiile în Marea Britanie, în ciuda nesiguranței legate de Brexit. Printre țintele anterioare ale “Oracolului din Omaha” se numără o participație în lanțul de supermarketuri Tesco. (Financial Times)

3. Jaguar Land Rover ar putea oferi criptomonede șoferilor în schimbul unor informații înregistrate de mașini în timpul mersului, precum starea traficului. Conducătorii auto vor putea utiliza câștigurile pentru mici achiziții (cum ar fi o cafea) sau plata unor taxe de drum, de parcare sau pentru a-și reîncărca mașinile electrice. (Coindesk)

4. Tesla ar putea căuta surse de finanțare alternative, după ce a înregistrat pierderi de $700 milioane în primul trimestru. Oficialii companiei au confirmat astăzi ceea ce Elon Musk a declarat săptămâna trecută. În același timp, însă, reprezentanții celui mai proeminent jucător în sectorul mașinilor electrice se așteaptă ca încasările companiei să fie suficiente pentru finanțarea investitillor și stingerea unei părți a datoriilor în următoarele 12 luni. (Reuters)

5. Gigantul Chevron ar putea pierde oportunitatea de a prelua compania petrolieră Anadarko Petroleum, după ce aceasta a cedat tentativelor de preluare ostilă și a intrat în discuții cu Occidental Petroleum. Valoarea tranzacției între Anadarko și Occidental s-ar putea ridica la $55 miliarde. (Financial Times)

 

Ți-ar mai putea plăcea
Deținătorul francizelor KFC şi Pizza Hut, vânzări de €200 milioane în România – Cronica de Business
Profitul BVB, scădere de 42% – Cronica de Business