Boromir așteaptă creștere, Amazon investește în Deliveroo, iar Thomas Cook valorează… zero – Cronica de Business

1. Amazon conduce o rundă de investiții în valoare totală de $575 milioane în compania londoneză de livrare de mâncare Deliveroo. Aceasta are nevoie de injecția de capital pentru a-și îmbunătăți tehnologia, în lupta cu firme precum Just Eat sau Uber Eats. (Bloomberg)

2. Grupul de private equity EQT și Autoritatea pentru Investiții din Abu Dhabi sunt în discuții pentru preluarea diviziei de cosmetice a Nestlé. Divizia generează venituri anuale de peste $2,7 miliarde, iar prețul de achiziție este de $10,1 miliarde. (Financial Times)

3. Boromir Ind, cea mai mare companie din grupul Boromir, şi-a bugetat pentru acest an o cifră de afaceri de 290 de milioane de lei (62 mil. euro), in creştere cu 8% faţă de rezultatul din 2018. (ZF)

4. Analiștii Citigroup sunt de părere că acțiunile touroperatorului Thomas Cook au valoarea 0, în contextul în care business-ul aerian și cel de agenție de turism sunt evaluate la £738 milioane, iar datoriile companiei au o valoare comparabilă. (BBC)

5. Airbnb a numit-o pe fosta șefă a diviziei de retail a Apple în boardul său. Angela Ahrendts a fost, de asemenea, CEO al casei de modă Burberry. (Financial Times)

Ți-ar mai putea plăcea
Anul 2019, cel mai prolific din toate timpurile pe piața auto – Cronica de Business
Air France-KLM, aproape de un program de salvare de $10 miliarde – Cronica de Business
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău