Starbucks scapă de o „datorie” la UE, Fiat nu – Cronica de Business

1. Producătorul chinez de mașini electrice NIO a inregistrat o pierdere de $462 milioane în cele trei luni încheiate la finele lui iunie, cu 80% mai mare față de perioada similară a anului trecut. (Quartz)

Două din Germania: 2. Procurorii din Germania au pus sub acuzare trei foști și actuali șefi ai Volkswagen în scandalul cu privire la emisiile de gaze de acum patru ani. (Reuters) 3. Daimler a fost amendată cu €870 milioane pentru încălcarea regulilor cu privire la emisiile de gaze la mașinile care utilizează carburanți de tip diesel. (Reuters)

4. Alibaba Group a achiziționat o treime din gigantul din domeniul serviciilor financiare Ant Financial, controlat de Jack Ma. (Bloomerg)

5. Starbucks a câștigat în instanță dreptul de a nu plăti €30 milioane în taxe considerate de către Uniunea Europeană că fiind restante în Olanda, în timp ce Fiat a pierdut un proces similar, pentru o sumă asemănătoare pe care trebuie să o achite în Luxemburg. (Reuters)

Bonus:

6. Compania germană Kathrein deschide o nouă fabrică la Timișoara, unde va produce antene și sisteme de telecomunicații care vor fi comercializate atât la nivel local, cât și pe piețele internaționale. (Profit.ro)

7. Grupul polonez LPP a închis magazinul-fanion Reserved din Băneasa Shopping City. Spaţiul va fi ocupat de retailerul britanic Topshop, care a intrat pe piaţa din România în primăvara lui 2019 în sistem de franciză. (ZF)

8. Baring Private Equity Asia este în discuții avansate pentru preluarea producătorului de lasere medicale Lumenis, evaluat la peste $1 miliard. (Bloomberg)

Ți-ar mai putea plăcea
Twitter a purtat discuții pentru preluarea Clubhouse – Cronica de Business
Rezerva Federală a Statelor Unite a semnalat că este probabil să majoreze ratele dobânzilor din SUA în martie – Cronica de Business
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău