Vânzările în piața de IT, scădere de $300 miliarde în acest an – Cronica de business

1. Cifra de afaceri netă a producătorului de articole din cauciuc Artego a scăzut în primul trimestru cu 12,02%, la 35,50 milioane lei, de la 40,35 milioane lei în perioada similară a anului trecut, iar profitul net a căzut sub reperul de 1 milion de lei. (Profit.ro)

2. TikTok, aplicația de video sharing, l-a numit pe Kevin Mayer, fostul șef al diviziei de streaming al Disney, la cârma companiei. (Business Insider)

3. SoftBank Group este în discuții pentru a-și vinde participația în T-Mobile US celor de la Deutsche Telekom, care este deja acționar semnificativ în compania americană. Dacă tranzacția are loc, Deutsche Telekom ar ajunge să controleze peste 50% din acțiuni, versus 44% în prezent. (Wall Street Journal)

4. Distribuitorul de medicamente Farmaceutica Remedia Deva a realizat în primul trimestru o cifră de afaceri netă de 118,61 milioane lei, cu 11,54% peste cea de 106,34 milioane lei din perioada similară a anului trecut, însă a trecut pe pierdere. (Profit.ro)

5. Compass Group, cea mai mare firmă de catering din lume, a atras £2 miliarde de la investitori, pentru a face față crizei, în condițiile în care clienții obișnuiți – școli, clădiri de birouri și evenimente sportive – au oprit comenzile din cauza pandemiei. (The Guardian)

Bonus:

6. James Dyson, fondatorul companiei de electrocasnice Dyson, a devenit cel mai bogat individ din Marea Britanie, cu o avere estimată la £16,2 miliarde. (The Times)

7. Profitul net al producătorului de gaze naturale controlat de stat Romgaz a crescut cu 5,5% în primul trimestru din 2020, comparativ cu perioada similară a anului trecut, la 571,9 milioane lei, cu toate că producția de gaze a companiei s-a redus cu 4,7%, veniturile din vânzarea acestora au scăzut cu peste 18%, iar cifra de afaceri per total cu mai mult de 16%. (Profit.ro)

8. Thyssenkrupp și-a putea vinde majoritatea diviziei de oțel, ceea ce ar schimba complet strategia companiei, care a fost activă în piața respectivă circa 200 de ani. (Reuters)

9. Producătorul de elicoptere IAR Brașov a realizat în primele trei luni ale acestui an o cifră de afaceri netă de 99,31 milioane lei, cu 15,49% mai mare decât cea de 85,99 milioane lei de la T1 2019, iar profitabilitatea s-a ameliorat substanțial. (Profit.ro)

10. Vânzările în piața de IT sunt așteptate să scadă cu $300 miliarde la nivel global în acest an, în contextul tăierii bugetelor pe fondul pandemiei. (Forbes)

11. Biofarm București a realizat în primul trimestru venituri din vânzări de 63,31 milioane lei, în creștere cu 20,36% față de cele de 52,60 milioane lei din perioada similară a anului trecut. (Profit.ro)

12. Sony Corp vrea să preia toate acțiunile pe care nu le deține la divizia sa financiară, listată pe bursă, urmând să le cumpere la preț cu 26% mai mare față de cel de la închiderea de luni. Tranzacția ar putea o avea o valoare totală de circa $3,7 miliarde. (Bloomberg)

13. În pofida unui an 2019 cu rezultate record și a unui debut favorabil în 2020, măsurile de restricție a circulației și de blocare a economiei au condus la un declin de 8,11% al cifrei nete de afaceri trimestriale a Cemacon Zalău, la 31,16 milioane lei, de la 33,91 milioane lei. (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Amazon vizează o investiție de $1 miliard în India – Cronica de Business
Fostul Sidex devine Liberty Galați – Cronica de Business
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău