Raiffeisen, profit în scădere în România – Cronica de Business

1. Coca-Cola HBC, care produce și îmbuteliază faimoasa băutură pentru 28 de piețe, a înregistrat un profit operațional de €288,9 milioane în prima jumătate a anului, sub așteptările analiștilor, la vânzări nete în creștere cu 3,8%, până la €3,35 miliarde. Compania a dat vina pe costuri mai ridicate, creșteri lente în piețele tradiționale și un început rece al verii. (Reuters)

2. Investitorii Uber se așteaptă ca firma să fi înregistrat pierderi de $5 miliarde în trimestrul precedent. (Bloomberg)

3. Furnizorul american de servicii de tip cloud Salesforce va achiziționa dezvoltatorul israelian de software ClickSoftware, pentru $1,35 miliarde în cash și acțiuni. (Reuters)

4. Subsidiara din România a băncii austriece Raiffeisen Bank a încheiat primul semestru cu o scădere de 9,2% a profitului net față de aceeași perioadă a anului trecut, până la 384 milioane lei (€81,1 milioane). (Profit.ro)

5. Asigurătorul britanic Aviva ia în considerare vânzarea subsidiarei din Asia, pentru a-și simplifica business-ul și a-și majora rata de creștere. (The Times)

Bonus:

6. Gigantul german Bayer va plăti până la $600 milioane pentru a-și asigura controlul asupra producătorului de terapie celulară BlueRock Therapeutics. (Reuters)

7. Grupul din domeniul modei Capri Holdings, care deține brandurile Versace, Jimmy Choo și Michael Kors, a înregistrat o creștere de 11,9% în cele trei luni încheiate la finele lui iunie față de perioada similară din 2018. (Vogue Business)

8. Directorul executiv al băncii de stat CEC Bank, Laurenţiu Mitrache, a demisionat, din motive personale, din postul pe care îl ocupă din luna ianuarie. (News.ro)

9. Deutsche Telekom se așteaptă ca fuziunea dintre subsidiara sa din SUA, T-Mobile, și compania americană Sprint să genereze o reducere a costurilor în valoare de $43 miliarde. (Reuters)

10.  Broadcom este în discuții pentru achiziția diviziei de servicii destinate companiilor a producătorului de software Symantec pentru $10 miliarde. (Business Insider)

Ți-ar mai putea plăcea
Proprietarul Zara s-a întors pe profit – Cronica de Business
CEO-ul KazMunayGas Trading, la Vodafone România – Cronica de Business
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău