Cronica de business: Tesla vrea să împrumute până la $2.3 miliarde

1. Tesla caută să împrumute până la $2.3 miliarde prin emiterea de acțiuni și obligațiuni. Elon Musk va participa cu $10 milioane. Acțiunile companiei au crescut cu peste 5% la bursă după anunțarea planurilor. (Reuters)

2. Fondurile de investiții din Marea Britanie au mutat £30 miliarde în afara țării în anul încheiat la 30 martie. Lipsa de certitudine legată de Brexit a făcut ca investitorii să își piardă interesul pentru activele din Regat și să se îndrepte către produse din alte piețe europene. (Financial Times)

3. Locuitorii din Mogadishu, capitala Somaliei, vor putea să utilizeze o nouă aplicație de tip Uber, însă pentru motociclete. Go!, lansată de un startup, pornește cu 20 de motociclete, care vor fi putea solicitate prin intermediul aplicației sau oprite pe stradă atunci când doritorii recunosc căștile galbene, specifice șoferilor afiliați. (Quartz)

4. Un investitor care a plasat $1000 în acțiuni Apple la 1 mai 2009 deținea la 1 mai anul acesta peste $13.000, ceea ce înseamnă un plus de 1.200%. În aceeași perioadă, indicele S&P 500 a adus câștiguri de doar 300%. (CNBC)

5. Liviu Voinea a părăsit poziția de viceguvernator BNR în favoarea celei de reprezentant al României la FMI. Acesta va prelua noua funcție pe 26 august. (Ziarul Financiar)

Bonus:

6. The Walt Disney Company ar putea prelua participația Comcast în Hulu, ceea ce i-ar oferi controlul asupra a 90% din companie. Hulu și-a răscumpărat recent 9.5% din acțiuni de la AT&T, pentru $1.43 miliarde. (Advanced Television)

7. India a detronat recent China la investițiile în FinTech în regiune. În primul trimestru al acestui an, investitorii cu capital de risc au plasat $286 milioane în acest sector în India, față de „doar” $192 milioane în China. (Deal Street Asia)

Ți-ar mai putea plăcea
OTP Bank România, pierdere de 10,7 milioane lei la trei luni – Cronica de business
Un grup de investitori intenționează să construiască în județul Arad cel mai mare parc fotovoltaic din România – Cronica de Tehnologie