Cronica de Divertisment – Shazam! a rămas filmul cu cele mai mari încasări la box office în România

1. Primul episod al ultimului sezon Game of Thrones a avut 55 de milioane de afișări piratate la nivel global în primele 24 de ore de la lansare. 76.6% dintre afișări au provenit de la streaming-uri ilegale, 12.2% în urma descărcării episodului pe un dispozitiv, iar 11.3% prin intermediul torrentelor. Țările care au piratat cel mai mult episodul au fost India, China și Statele Unite. (The Verge)

2. Shazam! a rămas filmul cu cele mai mari încasări la box office în România și în a doua săptămână de la lansare. Cu încasări de aproape 625.000 de lei în weekendul premierei și peste 947.000 de lei la nivelul întregii săptămâni trecute, Shazam! a depășit Hellboy (452.000 de lei) și Little (444.000 de lei). Aflat la a șasea săptămână de la lansare, Captain Marvel a coborât de pe 4 pe 7 după încasări de 185.000 de lei în weekend. (Cinemagia)

3. Chiar dacă este lipsit de blockbustere în așteptarea lui Avengers: Endgame, weekendul aduce nu mai puțin de 6 producții pe marile ecrane pentru toate gusturile: drama romantică After (După ce ne-am întâlnit), producția românească Epava, filmul francez de aventuri Les frères Sisters (Frații Sisters), filmul horror The Curse of La Llorona (Blestemul femeii care plânge), animația Wonder Park (Parcul de distracţii) și documentarul Klimt & Schiele – Eros and Psyche (Klimt & Schiele – Eros și Psyche).

4. Cinematograful Grand Cinema & More din cadrul Băneasa Shopping City din București va proiecta un documentar despre anii de glorie ai celebrului pictor Salvador Dali. Documentarul se numește “Salvador Dali: In Search of Immortality” și va avea o singură proiecție: marți, 23 aprilie, ora 20:00. Biletele costă între 39 lei și 44 lei și pot fi cumpărate de pe site-ul oficial al cinematografului. (Grand Cinema & More)

5. Piesa de teatru Delirium, o reinterpretare modernă a romanului Frații Karamazov de F.M. Dostoievski, poate fi vizionată sâmbătă, 20 aprilie, începând cu ora 19:30, la Sala Studio din cadrul Teatrului Odeon din București. Piesa în regia lui Vlad Massaci nu este recomandată persoanelor sub 16 ani, a avut premiera în 31 martie și va putea fi urmărită și în 17 mai. (Teatrul Odeon)

6. Tenorul Mario Frangoulis va concerta în premieră în România sâmbătă, 20 aprilie, la ora 20:00, la Sala Palatului din București. Artistul va urca pe scenă alături de Orchestra Simfonică București și soprana Cellia Costea, iar printre piesele care vor fi interpretate se numără Hijo de la Luna, Nights in White Satin (Notte di Luce) sau Vincero Perdero. (Sala Palatului)

7. Timișorenii vor avea ocazia să vizioneze piesa de teatru Hamlet la Sala Mare a Teatrului Național Mihai Eminescu. Piesa va avea loc duminică, 21 aprilie, de la ora 18:00, iar biletele costă între 30 de lei și 80 de lei și pot fi achiziționate online. (Eventim)

8. Pe Netflix a avut premiera în această săptămână producția Homecoming: A Film By Beyoncé, care prezintă evenimente inedite din culisele concertului susținut de Beyonce la Festivalul de la Coachella (Statele Unite) în 2018. (Netflix)

9. Joi seară a început în București o nouă ediție a Festivalului Internațional al Luminii Spotlight. Până duminică seară, Calea Victoriei va găzdui jocuri de lumini pe clădirile emblematice ale zonei, inclusiv instalații interactive și sesiuni de video-mapping. Jocuri de lumini vor avea loc și în spațiile special amenajate de pe strada Lipscani și din Piața Universității. (InfoMusic)

10. Filmul La Gomera (The Whistlers) regizat de Corneliu Porumboiu a fost inclus în competiția oficială a prestigiosului Festival de Film de la Cannes, care va avea loc în perioada 14-25 mai. Filmul spune povestea polițistului corupt Cristi, care pleacă în La Gomera (o insulă din nord-vestul Africii care aparține de Spania) pentru a afla cum îl poate elibera din închisoare pe un traficant din București care cunoaște locul în care au fost ascunși 30 de milioane de euro. Filmările au avut loc în București, La Gomera și în Singapore. (Hotnews)

 

Ți-ar mai putea plăcea
Comedia românească Teambuilding are premiera la cinema – Cronica de Divertisment
Al doilea sezon al serialului SF Halo are astăzi premiera pe SkyShowTime – Cronica de Divertisment

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău