Cronică de Tehnologie – Aplicațiile din Android vor putea fi plătite cu cash

1. Google are 15 milioane de abonați la cele două servicii de streaming muzical pe care le deține, Play Music și YouTube Music. În perioada martie 2018 – martie 2019 numărul abonaților a crescut cu 60%. Liderii pieței, Spotify și Apple Music, au 100 de milioane respectiv 50 de milioane de abonați plătitori. (Profit.ro)

2. Bird lansează o nouă trotinetă electrică. Bird One va costa $1,299 și va avea o baterie de 473 Wh. Aceasta va atinge viteze maxime de 30 km/h și va suportă până la 100 kg. Producătorul susține că va avea o durată de viață medie de un an. (The Verge)

3. O companie chineză de securitate cibernetică a descoperit un atac care vizează peste 100 de magazine online, al cărui scop este furtul datelor de pe cardurile folosite de clienți. Domeniul magento-analytics[.]com înregistrat în Panama de atacatori nu are nicio legătură cu platforma de comerț electronic cu același nume. (The Hacker News)

4. Windows 10 va include un kernel open source de Linux. Build-ul personalizat este construit de Microsoft și va putea fi testat pe canalul Windows Insider de luna viitoare. Kernel-ul de Linux va rula în Windows 10 virtualizat prin Hyper-V. (Engadget)

5. Universitatea din Stuttgart a creat două pavilioane biomimetice bazate pe arici de mare și aripi de gândac. Ambele pavilioane au fost create pentru a imita designul natural, dar au fost construite de roboți. (Dezeen)

 

6. Facebook și-a relaxat regulile privind reclamele care implică tehnologia blockchain, eliminând obligativitatea procesului de pre-aprobare. Sunt vizate de această schimbare reclamele care implică în orice fel tehnologia blockchain, indiferent că promovează o monedă virtuală, o știre sau un articol educativ. (Profit.ro)

7. Google va lansa un sistem de plată cu cash pentru aplicațiile și jocurile de Android. Sistemul vizează piețele emergente, unde folosirea cardurilor nu este foarte răspândită, și va permite utilizatorilor să cumpere aplicații la un magazin fizic, pe baza unui cod. (TechCrunch)

8. Vitezele de broadband au crescut în Marea Britanie cu aproape 20% în ultimul an. Pentru prima oară, viteza medie de download a trecut de 50 Mbit/s. Viteza medie de upload a fost de 7.2 Mbit/s. (Advanced Television)

9. Producătorul taiwanez Gogoro lansează un scuter electric care promite o autonomie de 170 Km. Gogoro 3 are o viteză maximă de 82 Km/h (86 Km/h în cazul versiunii Plus) și permite schimbarea bateriilor la o stație specializată – în Taipei aceste stații sunt plasate nu mai departe de 1 km una de alta, existând peste 1.000 în toată țara. (Electrek)

10. La două luni după ce Facebook a promis că va limita vizibilitatea dezinformărilor privind vaccinarea, pe Instagram pot fi găsite încă postări împotriva vaccinurilor. Oficialii companiei spun aceste posturi nu se mai regăsesc în secțiunea Explore, însă tag-uri precum #VaccinesKill pot fi descoperite cu ușurință în cadrul rețelei. (CNN)

Ți-ar mai putea plăcea
Microsoft negociază cumpărarea Nuance Communications, companie care dezvoltă tehnologii din sfera inteligenței artificiale – Cronica de Tehnologie
Franța va bloca dezvoltarea monedei virtuale Libra în Europa – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău