Cronica de Tehnologie – Astăzi are loc evenimentul anului pentru Apple, “It’s show time”

1. “It’s show time”, evenimentul anului, cel mai probabil, pentru Apple, are loc astăzi. Presa speculează trei lansări: un serviciu de știri care va oferi acces la 200 de reviste și ziare, printre care Wall Street Journal, la un preț lunar de $9.99, un serviciu de streaming ce va conține posibilitatea de abonare la canalele HBO, Showtime și Starz, la un cost lunar de $9.99 pentru fiecare, și un serviciu de gaming, cu jocuri paid pentru iOS.

2. Goldman Sachs estimează că serviciul de streaming pe care Apple îl va lansa poate genera venituri anuale de $12+ miliarde pentru Apple Services. Analiștii consideră că lipsa Netflix din pachetul pe care Apple îl va oferi deschide competiția pe distribuția conținutului între cele două companii. (NYTimes)

3. Politicienii români trebuie să înțeleagă că este timpul ca legislația de transport să fie modernizată, nu cu reguli prea complicate, iar taximetriștii români să accepte să concureze la nivelul calității serviciilor, nu al reglementărilor, și să se gândească mai întâi la interesul pasagerilor, spune CEO-ul Taxify, Martin Villig, într-un interviu pentru Profit.ro și postul de business Profit TV. El transmite oficialilor români că speră ca interesele pasagerilor să câștige, nu cele ale acționarilor companiilor de taxi, și că personal ar fi trist dacă serviciul Taxify va fi închis, la acest moment planurile de extindere în România fiind puse în așteptare având în vedere incertitudinile legislative. (Profit.ro)

4. Microsoft are deja o versiune funcțională a browserului Edge bazat pe engine-ul Chromium, dezvoltat de Google pentru Chrome. TheVerge a găsit o sursă în interiorul Microsoft care i-a asigurat accesul la această versiune în exclusivitate. Detalii despre cum se mișcă generația viitoare a browserului care va deveni, cel mai probabil, default în sistemul de operare Windows găsiți în articol. (TheVerge)

5. Alibaba, Tencent, Suning și mai mulți producători auto chinezi au pus bazele unui startup care își propune să ofere servicii de rîde hailing pe piața chineză, cu mașini electrice. Investiția inițială este de $1,5 miliarde. Piața chineza este cea mai mare din lume pentru acest gen de servicii, fiind estimată la $23 miliarde pe an, în creștere. Didi Chuxing, având în spate Uber și Softbank, deține 90% din această piață. (Reuters)

6. Pinterest are 250 milioane de utilizatori lunari, iar dintre aceștia două treimi sunt femei, relevă datele publicate de companie în procesul listarii pe bursă. Compania a generat anul trecut $9,04 pentru fiecare utilizator din Statele Unite, în creștere cu 47% comparativ cu 2017, în timp ce media câștigurilor de pe urma utilizatorilor internațional este de $0,25, în creștere cu 22% față de 2017. (Quarz)

7. Departamentul pentru Transporturi al primăriei din Los Angeles a anunțat că va limita accesul companiilor care închiriază scutere electrice, în funcție de disponibilitatea acestora de a furniza datele generate prin GPS de fiecare trotinetă electrică. Astfel, companiile care nu vor shareui datele vor primi permise limitate de operare, pentru 30 de zile, și nu vor avea voie să depășească un număr de 3000 de trotinete, în timp ce firmele care oferă acces la date vor primi permise pentru tot anul și vor avea o limită mai mare a numărului de trotinete, la 10.500. (Cnet)

8. China nu cedează presiunilor americane pentru relaxarea restricțiilor impuse companiilor de tehnologie, înaintea unor noi negocieri programate în această săptămână, conform Financial Times, care citează trei persoane apropiate discuțiilor. Financial Times a relatat că Beijingul încă nu a oferit ”concesii semnificative” la solicitările americane de oprire a discriminării furnizorilor străini de servicii cloud, de reducere a restricțiilor aplicate transferurilor de date în străinătate și de relaxare a condițiilor pentru stocarea datelor la nivel intern de către companii. (News.ro)

9. Uber ar putea anunța mâine achiziția Careem, un serviciu concurent, cu sediul în Dubai, care activează în Orientul Mijlociu. Prețul plătit: $3,1 miliarde, în cash și acțiuni. (Bloomberg) – Știre apărută în Cronica dimineții.

10. HMD Global, compania care produce sub licența telefoanele Nokia, este anchetată în Finlanda după ce un raport a arătat că smartphone-urile Nokia 7 Plus trimit date către un server din China. (Reuters) – Știre apărută în Cronica dimineții.

Ți-ar mai putea plăcea
3,8 miliarde de numere de telefon presupuse a fi ale utilizatorilor de Clubhouse au fost scoase la vânzare pe darknet – Cronica de Tehnologie
Studiu: China, ca putere cibernetică, se află la cel puțin la 10 ani distanță de SUA – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău